Timisoara

Carotare beton - la ce ne ajuta?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
1102

Voteaza & Distribuie

Descriere

Carotare beton - la ce ne ajuta?

Daca ai cumparat o cladire (casa, bloc, sediu de firma, depozit) si esti in situatia in care vrei sa modernizezi sau sa schimbi aranjarea interioara a acesteia, procesul de carotare a betonului cu aparatura speciala este unul care iti va face viata mai usoara. Daca va intrebati ce anume inseamna carotarea betonului, ei bine, va putem da o definie tehnica. Preferam, totusi, sa explicam in randurile de mai jos de ce e mai simpla, mai comoda si mai curata taierea betonului cu aparatura speciala decat vechile metode "brute".

Taierea betonului se face cu carota diamantata. Aparatul, in mana unor specialisti, poate taia betonul sau poate realiza gauri in beton armat pentru diverse necesitati: gaura hota, gaura centrala termica, gaura pentru diverse alte instalatii sau gaura pentru canalizare. Spre deosebire de metoda clasica (percutie rotativa sau spargere cu diverse instrumente), procesul de carotare este unul rapid si curat. Totodata, carotarea diamantata este mai economica si mai putin galagioasa.

Proprietarii cladirilor pot taia in beton armat si pentru a face loc unei ferestre sau unei noi usi usor, pot decupa zidul exterior pentru a face loc unei usi la balcon ori pot reorganiza interioarele prin taierea de noi usi in cel mai scurt timp, fara vibratii, cu nivel scazut de zgomot si cu costuri accesibile, indiferent de tipul constructiei.

Majoritatea companiilor de carotare beton cu experienta si echipe specializate in acest proces se gasesc in Bucuresti (accesati, de exemplu carotare beton Bucuresti), insa astfel de companii pot fi intalnite si in alte orase mari din tara: Cluj, Timisoara, Iasi, Sibiu, Brasov, Ploiesti sau Constanta.

Carotarea diamantata vine si cu beneficii din punct de vedere estetice. Atat gaura prin carotare cat si orice fel de zid, dupa taiere cu aparatura speciala are marginea bine definita, iar materialul din jurul gaurii ori taieturii nu este afectat si nu va necesita reparatii (astfel de reparatii "de detaliu" pot deveni costisitoare, mai ales pentru lucrarile medii si mari).

Orice fel de alte informatii tehnice pot fi obtinute direct de la prestatorii de astfel de servicii. Denumirea aparatelor folosite in procesul de carotare, duratele si costurile procedurilor sunt, in general, informatii pe care le puteti obtine repede dupa un apel telefonic. Majoritatea firmelor specializate accepta atat lucrari mici (home user) cat si lucrari de amploare (blocuri sau alte constructii industriale).