Timisoara

Cartea cu Apolodor

Detalii

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 4 luni si 2 saptamani
Vizualizari
127

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cartea cu Apolodor este un produs teatral diferit cu o viziune scenică modernă, demnă anului montării, 2018, unde actorii vor fi cei care, în prezența spectatorilor, vor construi acțiunea/ povestea. Construcția acestui spectacol cere actorilor un ,,surplus” de forță, de imaginație, de concentrare, de efort scenic, de emoție, de implicare, de dăruire, de măiestrie păpușărească și, nu în ultimul rând, de adevăr! Toate aceste ,,ingrediente” vor înlesni munca actorului, astfel încât, întâlnirea fericită cu personajele, deosebit de colorate, să le deschidă actorilor pofta de improvizație, plăcerea de a juca, de a cânta, de a însufleți măștile și păpușile, de a mărturisi (deschis și sincer) publicului, întâmplările eroului nostru, Apolodor.
Copiii/publicul de astăzi - ,,dependent” de internet, de calculator, de telefon mobil - așteaptă de la creatori provocări spectaculoase, spectacole orginale cu imagini și propuneri scenice care să le provoace imaginația, să îi incite spre a descoperi propriile proiecții ale gândurilor. Acesta poate fi unul dintre argumentele solide, pentru care viziunea spectacolului ,,CARTEA cu APOLODOR” încearcă să comprime o multitudine de forme și exprimări scenice/ teatrale, clasice și moderne, se dorește un spectacol viu, dinamic, exploziv, nuanțat ,cu personaje credibile și cu actori deschiși spre experiment, spre re/descoperire proprie.
Spectacolul se bucură de actori, de păpuși clasice , măști pe capul actorului păpușar care vor însuma trăsăturile distincte și caracterul fiecărui personaj. Decorul este compus și recompus de actorii din distribuție: ei vor însufleți fiecare element scenic, ei vor marca spațiile de joc și tot actorii păpușari, vor deveni multe dintre ,,elementele de decor” – dune de nisip, ghețari, vegetație, etc.
Actorii din distribuție sunt actori tineri cu o plastică corporală impecabilă și disponibilitate pentru improvizație, având bucuria și plăcerea jocului cu diverse elementele scenice, deschiși pentru momente de pantomimă și, nu în ultimul rând, cu voci foarte bune, pentru că în spectacol există foarte multe pasaje cântate.

Premiera spectacolului va avea loc în data de 16 septembrie, de la ora 11:00, la sediul teatrului și va constitui deschiderea oficială a stagiunii 2018-2019.

Cartea cu APOLODOR

PREMIERA: 16 septembrie 2018
ADAPTAREA SCENICĂ și REGIA ARTISTICĂ: TOMA HOGEA
SCENOGRAFIA: KRISZTINA NAGY & BAJKO ATTILA
MUZICA: CARI TIBOR
COREGRAFIA: MĂDĂLINA GHIȚESCU PETRE
LIGHT DESIGN: GERHARD CRĂCIUN

Distribuția:
Mădălina Ghițescu Petre, Mădălina Toderaș, Cristian Brătoiu, Laurențiu Pleșa, Marko Adzic, Octavia Petrișor, Victoria Rusu, Raul Lăzărescu, Radu Popescu, Ștefan Roman, Luana Uncruțiu, Raluca Grumăzescu, Robert Copoț

Vârsta recomandată:6+