Timisoara

Câştigătorul unui premiu Grammy, Al Di Meola, revine la Timişoara

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
268

Voteaza & Distribuie

Descriere

Câştigătorul unui premiu Grammy, Al Di Meola, revine la Timişoara
Află mai multe despre celebrul chitarist de jazz!

A l Di Meola avea doar 19 ani când s-a alăturat unuia dintre cele mai mari ansambluri instrumentale din lume, alături de care a primit şi un premiu Grammy. Chitaristul l-a înlocuit pe Bill Connors în renumita trupă de jazz-fusion Return To Forever în 1974, alături de chitaristul Chick Corea, basistul Stanley Clarke și toboşarul Lenny White, aceştia recunoscând talentul pentru jazz al lui Dimeola pe vremea când acesta încă studia la Colegiul de Muzică Berklee.
Al Di Meola este un compozitor de excepţie, dovadă fiind cele peste 20 de albume lansate până în prezent. Artistul menţionează că inspiraţia sa se trage din lucruri simple, precum privitul unui film sau ascultând sunetele oceanului din locul său preferat de creare a noilor melodii: casa sa din Miami, în care şi-a construit o cameră specială pentru a putea compune noi melodii.
World Sinfonia este ansamblul multi-cultural al lui Di Meola, considerând acest spectacol ca o încununare a experienței sale muzicale dintr-o carieră îndelungată, care a inclus interpretări alături de Paul Simon, Stevie Winwood, Pavarotti și Jimmy Page, precum și alte mari nume ale jazz-ului. Showul va conţine atât cântece clasice ale artistului, opere marca Piazzolla & Lennon-McCartney, câtşi compoziţii noi. Concertul de la Timişoara va avea locpe 11 iunie la Filarmonica Banatul.
Biletele pentru concertul de pe 11 iunie de la Filarmonica Banatul din Timişoara se găsesc în reţeaua Eventim şi la casieria Filarmonicii cu următoarele preţuri:
- 350 lei (categoria I)
- 250 lei (categoria II)
- 200 lei (categoria III)
- 150 lei (categoria IV)
- 100 lei (locuri cu vizibilitate redusă)
https://www.youtube.com/watch?v=t3q_Y_0lhMM