Timisoara

Casuta Piticilor

Detalii

Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 7 luni si 1 saptamana
Apartine de
Institutul Francez (Centrul Cultural Francez)
Vizualizari
3666

Voteaza & Distribuie

Descriere

Invitat special din Franța la Căsuța Piticilor 2018!
19-20 mai 2018, a 7-a ediţie

Pentru al șaptelea an consecutiv, Institutul Francez din Timișoara se transformă într-o căsuță pentru pitici. În 19 și 20 mai, bulevardul C.D. Loga, nr. 46, devine the place to be pentru copiii de la 6 luni la 14 ani și părinții acestora, cărora organizatorii le-au pregătit peste 100 de spectacole și activități!
Un eveniment singular în orașul de pe Bega, Căsuța Piticilor aduce împreună principalii actori culturali, educativi și sportivi ai orașului – parteneri ai cardului Cultura Plus. Acesta este în același timp biletul de intrare la eveniment, dar și un card de reduceri culturale timp de un an de zile!
Ediția 2018 aduce și un invitat special din Franța: trupa Nomi-Nomi! Noémie Brosset, alias Nomi-Nomi, este una dintre marile revelații ale cântecului pentru copii în Franța. Aceasta aduce în valiză, de la Paris, o mulțime de compoziții proprii pline de umor și poezie. Nu vine singură, ci însoțită de amicul său, Toni-Toni. Francezii vor susținedouă concerte în grădina Institutului Francez, sâmbătă și duminică seara, între orele 19-20.
Devenită celebră după lansarea primei sale cărți muzicale „Chante avec Nomi-Nomi / Cântă cu Nomi-Nomi”, aceasta își prezintă la Timișoara ultimul album „ Dans ma ville / În orașul meu” – un spațiu în care se regăsesc trotinete, dar și mașini, restaurante, muzee, păsări și, bineînțeles, Turnul Eiffel. Cu pălăria sa albastră, cu botine și eșarfă roșii și o energie rock, artista pariziană îi îmbarcă pe cei mici și pe cei mari într-o experiență live de neuitat !
La atmosfera acestui weekend de poveste vor contribui activitățile extrem de variate realizate de Institutul Francez împreună cu partenerii evenimentului. Varietatea programului depășește orice așteptare! Teatru, dans, muzică, jocuri și activități distractive și instructive, demonstrații sportive, vânătoare de comori, ateliere artistice, ateliere de dezvoltare emoțională și multe altele vor compune tabloul unui weekend de neuitat pentru cei mici!
Căsuța Piticilor – eveniment inconturnabil pentru cei mici la Institutul Francez – se desfășoară într-un loc îndrăgit și frecventat de juniori pe tot parcursul anului. Numeroase ateliere săptămânale, cursuri adaptate, spectacole interactive, clubul de vacanță și o bibliotecă a micilor francofoni alcătuiesc un spațiu în care copiii și adolescenții se simt ca acasă în permanență !
Informații despre programul detaliat și accesul la eveniment:
- pe site-ul Institutului Francez:
http://institutfrancais.ro/Timisoara/article/114/C%C4%83su%C8%9Ba_Piticilor
- în evenimentul Facebook:
https://www.facebook.com/events/2093136867602969/

Organizatori: Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Timișoara
Partener principal : MGI Coutier
Parteneri permanenți IFT: Helpline, MGI Coutier
Parteneri: Auchan, NN, Carpat Sticks/Smartwood, Bw Photo Studio, Atlantis, Fornetti
Parteneri media: Association Apeca, Kiss Fm, TVR Timișoara, Szalt Stream, Urby, Timișoara Azi, timișoreni.ro, Pagini de cultură, RFI Roumanie, Radio Roumanie Internationale, InEDU, Sound Creation.
PARTENERI CULTURALI:
Spectacole / concerte
Andras Party, Andreea Șandru, Filarmonica Banatul, Teatrul Naţional “Mihai Eminescu”, Teatrul pentru copii și tineret “Merlin”,
Ateliere distractiv-educative
Alimeria Ceramics, Apeca, Asociația Bastionul Literar, Asociația „Înălțăm zmeie” , Centrul Cultural German , CoderDojo, Creativity Studio, Editura Brumar, Facultatea de Horticultură și Silvicultură Timișoara, Grădiniţa Planeta Piticilor , Gradiniţa Primii Paşi , Happy Education by IC , Helen Doron English, InEDU, Librăria “Cartea de Nisip” , Librăriile Cărtureşti, Librăria La Două Bufnițe, Original Enter-Trainers, Psiho Connect , Şcoala Mamei Junior , Vesel Fluturaș
Sport & mișcare
Alandala Circus Project, Activitate Afara , Asociaţia Club Sportiv Raijin , Clubul “Zumba Fitness” cu Claudiu Guţu, Clubul de Dans Sportiv“Magnum Team” , Club de Yoga (Zsuzsanna Serenciuc) , Eliana Club , Fit KidsClub , Grup Sportiv Școlar nr. 1 Timișoara, Palatul Copiilor, Smartfit Studio, Școala de balet și dans Denisse, Școala de circ,
Sănătate și nutriție
Auchan, Ciocolateria Leonidas, Dent Estet 4 Kids , Sucitorul fermecat, Terra biola
Divertisment
BW Photo Booth, Cup of Soul, Reciproc