Timisoara

Cautam sefi de parcele - Plantam in judetul Timis pe 14 noiembrie

Detalii anunt

Categorie
Anunturi diverse
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Vizualizari
647

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Plantăm în județul Timiș pe 14 noiembrie. Cautăm şefi de parcele

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, „Plantăm fapte bune în România” - inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat - va planta 1.000.000 de puieţi într-o singură zi.
În județul Timiș, voluntarii înscriși vor planta 75.000 de puieți în localitatea bănăţeană UTVIN (comuna SânMihaiu Român) care este unul dintre cele mai poluate sate din judeţ. Scopul împăduririi este revitalizarea solului neproductiv dându-i, totodată, şi un rol de protecţie forestieră a localităţii de vântul ce aduce pulberi sedimentabile şi pulberi în suspensie din zona depozitului de cenuşă şi zgură de termocentrală. Conform rapoartelor emise de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, aceasta este una dintre cele mai importante surse de poluare din judeţ pentru aer, sol şi pentru apa freatică.
Terenul pus la dispoziţie de Primăria locală măsoară 15 hectare. Plantarea puieţilor va fi posibilă cu prin implicarea a 3.000 de voluntari. Pentru fiecare grup de 20 de voluntari se caută câte un şef de parcelă.
Căutăm 150 de colegi care să aibă calitatea de şefi de parcelă. Rolul lor este foarte important pentru o bună organizare şi o reuşită a împăduririi. Atribuţiile unui şef de parcelă sunt descrise pe site: http://plantamfaptebune.ro/wpcontent/uploads/2011/05/%C5%9Eef-de-parcel%C4%83.pdf a declarat Andreia Schneider, coordonator judeţean Timiş. Cei interesați sunt rugați să ne comunice pe adresa de e-mail voluntar@plantamfaptebune.ro.
Acţiunea din 14 noiembrie este inițiată de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care prin intermediul R.N.P., iar ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii se vor implica. La nivel de judeţ Timiș, proiectuleste organizat și implementat deasociaţia ECO CLUB Timişoara.
Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” se află încă din anul 2013 sub asupiciile Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, fapt care atestă dedicarea și calitatea muncii tuturor membrilor și partenerilor implicați în inițiativă.
Împreună„Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”