Timisoara

Anunt Platina Angajam medic specialist sau primar neurolog

Angajam medic specialist sau primar neurolog care dorește să lucreze in contract de colaborare cu CNAS. Desfășurarea activității se va face pe baza unui contract de colaborare de prestări servicii medicale. Clinica noastră oferă o gamă variată de specialități medicale, furnizând un circuit favorabil și un flux consistent de pacien...

Cauze si remedii pentru constipatie

Cauze si remedii pentru constipatie

Detalii

Telefon
0723512025, 0722214421, 0785288112
Social links
Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Apartine de
Clinica Naturell
Vizualizari
785

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Din ce in ce mai multa lume pare sa sufere de constipatie, iar aceasta afectiune nu este deloc una de neglijat. Ea apare atunci cand colonul absoarbe prea multa apa din mancarea aflata in acesta, iar acest lucru se poate produce atunci cand muschii de la nivelul colonului se contracta lent sau slab, provocand materia fecala sa se miste prea lent si sa piarda si mai multa apa.

Asa cum am mai spus, este esential ca inainte sa vindecam, sa putem fi capabili sa prevenim, iar preventia presupune sa ramanem informati. Din acest motiv, iata care sunt cele mai comune si mai importante cauze ale constipatiei:

1. Lipsa de fibre in dieta
Este important consumul de alimente bogate in fibre, precum fructele, legumele si cerealele integrale. Fibrele ajuta la fluxul natural al bolului alimentar si previn constipatia. Alimentele care au un continut scazut de fibre sunt branza, carnea si ouale.

2. Lipsa de activitate fizica
Constipatia poate aparea in cazul persoanelor inactive din punct de vedere fizic, mai ales in cazul batranilor. Pentru persoanele care au fost obligate la o lipsa de activitate fizica pentru o perioada, riscul de constipatie este crescut. Expertii nu sunt inca siguri de cauza. Unii dintre ei sunt de parere ca activitatea fizica mentine un metabolism bun, facand ca procesele corpului sa se desfasoare mult mai rapid.

3. Medicatia
Cele mai comune medicamente care produc constipatie sunt narcoticele sau opioidele (folosite pentru tratarea durerilor), antidepresivele, anticonvulsivantele, antiinflamatoarele, antiacizi ce contin aluminiu, diureticele.

4. Laptele
Deseori, persoanele care consuma lapte sau produse lactate pot suferi mai des sau in mod regulat de constipatie.

5. Sindromul colonului iritabil
Este unul din motivele pentru care persoanele suferinde de aceasta afectiune se confrunta foarte des cu constipatia.

6. Sarcina
Sarcina aduce cu sine schimbari hormonale care pot conduce la constipatie. In plus, uterul poate apasa intestinul, conducand la un traseu mai greoi al mancarii.

7. Imbatranirea
Pe masura ce o persoana imbatraneste, metabolismul incetineste, rezultand mai putina activitate intestinala. Muschii tractului digestiv slabesc si ei, ne mai functionand asa cum o faceau inainte.

8. Schimbari ale rutinei
Atunci cand o persoana calatoreste, spre exemplu, sau isi schimba brusc programul, este evident ca si rutina ei de viata se schimba. Aceasta poate afecta sistemul digestiv, care, deseori, are efecte de constipatie. Mesele sunt luate la ore diferite, persoana poate merge la culcare, sa se trezeasca sau sa mearga la toaleta la ore diferite. Toate aceste schimbari cresc riscul constipatiei.

9. Folosirea excesiva de laxative
Unii cred ca o persoana ar trebui sa mearga la toaleta cel putin o data pe zi. Acest lucru este doar partial adevarat! Unii specialisti in digestie considera insa ca ar trebui sa eliminam alimentele / rezidurile din colon de fiecare data dupa ce mancam, facand astfel mereu loc noilor alimente ingerate.

Oricum, și doar o singura data pe zi este mult mai bine decat o data pe saptamana (sau chiar mai rar la unele persoane), iar ca sa se asigure ca acest lucru se intampla, unele persoane folosesc laxative, care, luate cu masura si doar atunci cand este cazul sunt eficiente. In caz contrar, folosirea lor regulata permite organismului sa se obisnuiasca cu actiunea lor si sa fie necesara cresterea constanta a dozei acestora. Laxativele pot crea dependenta, provocand constipatie atunci cand administrarea lor este oprita.

10. Nefolosirea toaletei atunci cand este nevoie
Daca este ignorata aceasta nevoie atunci cand ea este stringenta, această nevoie scade in timp. Cu cat este mai amanata, cu atat riscul de constipatie este mai crescut.

11. Consumul insuficient de apa
Daca este deja prezenta constipatia, un consum mai mare de lichide este posibil sa nu rezolve problema. Cu toate acestea, consumul regulat al unei cantitati mai mari de apa reduce riscul de constipatie. Foarte multe sucuri sau bauturi ce contin cofeina pot provoca deshidratare si inrautatirea constipatiei. De asemenea, si alcoolul poate duce la deshidratare si ar trebui evitat de persoanele care sufera sau sunt susceptibile de constipatie.

12. Probleme ale colonului sau rectului
Tumorile pot comprima sau restrictiona pasajele si pot cauza constipatie. De asemenea, tesutul cicatrizat, diverticuloza si ingustarea anormala a colonului sau rectului. Persoanele cu boala Hirschsprung - o afectiune din nastere in care unele celule nervoase sunt absente din intestinul gros - sunt predispuse si ele la constipatie.

13. Boli
Anumite boli pot conduce la constipatie. Printre ele, se numara:
  • tulburarile neurologice, precum scleroza multipla, Parkinson, accidentul vascular cerebral, leziuni ale maduvei spinarii, pseudo-obstructie intestinala cronica idiopatica;
  • conditii endocrine si metabolice, precum diabetul, hipotiroidismul, uremia, controlul sarac al calciului;
  • afectiuni sistemice - acestea sunt boli are afecteaza un numar de organe si tesuturi sau intregul organism si includ lupusul, sclerodermia, amiloidoza;
  • cancerul - in acest caz, constipatia apare in principal din cauza medicatiei impotriva durerii si chimioterapiei sau daca o tumora blocheaza sau strange sistemul digestiv.

In cadrul clinicii noastre (http://www.naturell.ro/), va punem la dispozitie numeroase instrumente de prevenire si de tratare a acestei afectiuni, care sa va ajute sa scapati de aceste efecte atat de dureroase si de neplacute la nivelul intregii vieti si activitati.

Va dorim sanatate, frumusete si relaxare! Si, pana data viitoare, va asteptam cu mare placere sugestiile si comentariile dumneavoastra!


Cu drag,
Echipa Clinica Naturell

Filtre

Tip: Tratamente

Anunt Platina Cabinet ginecologic in Timisoara

Doctor ginecolog Stela Cojocaru ofera doamnelor si domnisoarelor servicii ginecologice de specialitate: consultatii ginecologice, diagnosticare paraclinica ginecologica (Analize, Investigatii) Interventii chirurgicale ginecologice, Planning familial. Cabinetul dispune de un ecograf de ultima generatie cu functii si aplicatii variate.