Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Ce informaţii trebuie să afli de la proprietar atunci când cumperi o casă veche?

Ce informaţii trebuie să afli de la proprietar atunci când cumperi o casă veche?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
584

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Foarte mulţi români înclină spre o casă ridicată pe pământ, atunci când vine vorba despre investiţia într-o locuinţă. Indiferent cât de mică ar fi curtea împrejmuitoare, tot este preferabilă unui apartament în bloc. Relaxarea oferită de o terasă şi libertatea copiilor care se joacă afară, dar în propria curte, sunt principalele motive pentru a alege să locuieşti la casă. Din raţiuni de amplasament sau de buget, casele noi sunt mai puţin accesibile, lăsând loc unui alt segment de imobiliare: casele vechi. Ca orice lucru al cărui istoric nu îl cunoşti, este esenţial să afli cât mai multe informaţii de la proprietar înainte de a investi zeci de mii de euro. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le cunoşti.

Structura de rezistenţă


În ţara noastră, fundaţiile solide au început să fie săpate cu regularitate în urmă cu doar câteva zeci de ani. De aceea, poţi avea surpriza să întâlneşti conace boiereşti de dimensiunea unei vile, fără structură de rezistenţă. Având în vedere frecvenţa cutremurelor de pământ şi trecerea timpului asupra materialelor de construcţii utilizate, investiţia într-o astfel de casă este inutilă. Un şantier de subzidire poate fi mai costisitor decât construirea unei clădiri de la zero. Aşadar, vizionarea casei nu porneşte din camera de zi, ci de la subsol. Orice urmă de fisură sau deplasare în exterior, la bază, trebuie să te pună pe gânduri. Dacă nu te pricepi, ia cu tine un inginer structurist, care poate vedea eventualele probleme de rezistenţă. Ţine cont că, dacă alegi un program de finanţare bancară, evaluarea clădirii va fi un aspect important al aprobării solicitării tale.

Când a fost renovată ultima oară?

Vânzătorul trebuie să te pună la curent cu ultimele investiţii făcute în casa pe care o vizionezi. Dacă acestea sunt recente şi te mulțumește aspectul lor, poate vei reuşi să amâni un nou proces de renovare. Dacă nu, va trebui să iei în calcul o serie de noi cheltuieli, pe lângă preţul de achiziţie. O faţă cu totul nouă a casei, atât pentru interior, cât şi în exterior, o oferă placarea scării. Amenajarea de noi trepte, îmbrăcate în materialul pe care tu îl alegi, schimbă designul casei.

Cât de veche este instalaţia electrică?

Instalaţia electrică traversează, pe orizontală şi pe verticală, o bună parte din pereţii casei. Dacă este veche sau nesigură, va trebui să spargi multe ziduri. Din acest motiv, orice proces de restaurare capitală începe cu înlocuirea instalaţiei electrice, ca să nu te trezești că trebuie să distrugi pereţi noi ca să remediezi o defecţiune. Întreabă proprietarul când au fost instalate circuitele electrice, ce fel de materiale a folosit şi ce eventuale probleme a semnalat în timp. Şi în acest caz este bine să ai alături de tine un electrician care poate verifica informaţiile prezentate.

Încălzirea

În funcţie de zona în care a fost construită, casa poate fi racordată la sistemul centralizat de încălzire sau poate avea surse proprii de energie termică: sobe, centrală termică sau electrică ori pompa de căldură. Totul depinde de funcţionalitate şi calitatea materialelor. Spre exemplu, o casă cu sobe pe lemn sau pe gaz va avea un preţ mai mic de achiziţie, oferindu-ţi prilejul de a instala soluţia de încălzire preferată.

Prezenţa utilităţilor


Este foarte important să afli dacă în zonă sunt utilităţi şi dacă respectiva casă a fost racordată. Cheltuielile de branşament sunt foarte mari, aşadar, acolo unde lipsesc, asigură-te că sunt scăzute din preţul casei. Soluţiile alternative de alimentare cu apă, precum fântânile sau puţurile săpate în pământ, sunt binevenite în orice gospodărie. În oraş vei avea nevoie de gaze, ca să nu apelezi la soluţia electrică mai costisitoare pentru gătit, spălat şi încălzire. În schimb, pentru o casă de vacanţă de la munte, gazul metan nu este atât de necesar, fiind înlocuit cu succes de lemn.

Investiţia într-o casă este un efort financiar resimţit pe parcursul mai multor ani de majoritatea românilor. De aceea, atunci când alegi să cumperi o casă veche, ia-ţi toate măsurile de siguranţă pentru a nu ajunge să bagi bani într-un sac fără fund. Cu cât afli mai multe informaţii de la proprietar, cu atât vei fi ști care sunt lucrările de renovare necesare și dacă ți le poți permite.

Sursa foto: piatraonline.ro/marmura-catania-cream-scapitata-7-5-x-30-x-1-5-cm

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro