Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți construiești o piscină în curte

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți construiești o piscină în curte

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
718

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mulți visează să aibă propria piscină în curtea casei, însă nu au curajul să meargă mai departe, convinși că este un lux pe care nu și-l pot permite. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, construcția unei piscine nefiind o investiție chiar atât de costisitoare pe cât pare la prima vedere.

Într-adevăr, presupune anumite costuri, însă orele de distracție și relaxare de care te vei putea bucura tot timpul verii te vor face să nu regreți această decizie. Dacă am reușit să te convingem cu această scurtă introducere, îți oferim și câteva sfaturi folositoare, de care să ții cont înainte de a te apuca de treabă.

Alege locul potrivit

Întâi de toate trebuie să alegi locul în care vei amenaja piscina, iar în acest sens e nevoie să faci și unele măsurători, pentru a stabili dimensiunile acesteia. Recomandarea este să alegi un teren cât mai mare, care să permită și amplasarea unor amenajări aferente, cum ar fi un spațiu pentru șezlonguri sau chiar un minibar.

Construiește o piscină dreptunghiulară

Dacă ai la dispoziție un buget limitat sau nu vrei să cheltuiești foarte mult cu amenajarea piscinei, cel mai bine ar fi să construiești o piscină de formă dreptunghiulară. Acest tip de piscină necesită mai puține materiale decât cele construite în diferite alte forme, iar perioada de execuție a lucrării este mai scurtă.

Etapele de execuție

Construcția unei piscine durează, în medie, cam 6 săptămâni și constă în 4 etape esențiale:

  • Excavarea – este faza care dă startul lucrărilor, fiind și cea mai îndelungată. Săpăturile se efectuează conform planului construcției, realizat în prealabil, iar pentru asta e nevoie să închiriezi un excavator sau sa apelezi la serviciile unei firme specializate. Utilajul va face săpăturile, dând viitoarei piscine forma și adâncimea dorite.
  • Armarea cu fier beton – odată finalizate săpăturile se trece la definirea formei piscinei, iar pentru asta este nevoie de armarea cu fier beton. Concomitent cu montarea armăturii, se instalează și echipamentele necesare - țevile, sistemul de scurgere, echipamentele de aspirare și alte accesorii.
  • Betonarea – urmează turnarea betonului, care dă forma finală a piscinei, iar această operațiune este bine să o lași în seama unei echipe specializate, pentru că betonul trebuie să fie foarte bine nivelat cu unelte speciale.
  • Aplicarea finisajelor – este ultima etapă înainte ca piscina să poată fi umplută cu apă. Acum se aplică elementele care vor placa pereții și fundul piscinei, acestea putând fi din ceramică, mozaic sau orice alt material care se pretează, în funcție de preferințe. Foarte important este ca treptele și suprafețele de pe marginea piscinei să fie acoperite cu material neted și antiderapant, pentru a evita accidentele.

Întreținerea piscinei

Pentru a te bucura cât mai mult de ea, piscina trebuie să fie corect întreținută, iar acest lucru se face în mod regulat. Iată care sunt principalele operațiuni pe care trebuie să le efectuezi:

  • Curățarea apei – în timpul verii, când piscina este descoperită, apa trebuie curățată zilnic. Pentru asta, ai nevoie de o plasă cu un mâner telescopic, cu care să aduni frunzele, insectele și alte deșeuri care plutesc la suprafața apei. De asemenea, trebuie curățate periodic și marginile, iar această operațiune se efectuează săptămânal.
  • Dezinfecția – este o operațiune necesară pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor și a altor agenți patogeni. Poți folosi pentru dezinfectare clor pentru piscină, care este foarte eficient în distrugerea bacteriilor.
  • Menținerea pH-ului apei – nivelul optim al pH-ului apei din piscină trebuie să fie cuprins între 7 și 7,5. În acest sens, trebuie să verifici periodic valoarea pH-ului, cu ajutorul unei truse speciale de analiză. Dacă nivelul nu este în limita recomandată, se folosesc substanțe numite corectori de pH, cu care se tratează apa, conform instrucțiunilor specifice.

Ar mai fi de adăugat că perioada optimă pentru a începe construirea unei piscine este la jumătatea lunii aprilie, astfel încât construcția să fie gata la începutul verii, pentru a te putea bucura de ea întregul sezon.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/casa-villa-piscina/

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro