Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Pericolele sudurii: ce efecte poate avea asupra organismului?

Pericolele sudurii: ce efecte poate avea asupra organismului?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1236

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sudura este o tehnică aplicată atât de profesioniști în proiectele la nivel industrial, cât și de amatori în jurul gospodăriei, când este nevoie de reparații. Indiferent de tipul de activitate de care te ocupi, trebuie să știi ce pericole implică sudura asupra organismului și cum să-ți iei toate măsurile de precauție.

Iată ce să iei în considerare și ce trebuie să știi:

Expunerea la scântei


Când aparatul de sudură intră în contact cu suprafața materialului cu care lucrezi, se creează scântei care sunt mai apoi răspândite în jur. Tocmai de aceea este necesar să asiguri și zona care te înconjoară și să o protejezi de scântei. La contactul cu anumite materiale există riscul să izbucnească incendii. Când vine vorba de piele, aceasta poate fi afectată serios și pot apărea răni în urma unor asuri. Protejează-te de acestea cu mănuși de sudor, fabricate din materiale groase, speciale și rezistente la foc. Mănușile trebuie să-ți ofere și suficient confort, cât și libertate de mișcare.

Expunerea la gaze toxice


Activitățile de sudură te expun la gaze toxice și invizibile, precum monoxidul de carbon. Efectele nocive pe care le poți resimți dacă nu îți iei măsurile necesare de siguranță depind de perioada în care te expui la aceste gaze, cât și concentrația de gaze. Nu există activități de sudură care nu necesită protecție împotriva gazelor și fumului degajat de procesul de sudură. De aceea este obligatoriu să porți mereu, indiferent de tipul lucrării, masca de sudură. Gazele toxice pot duce la apariția afecțiunilor precum:
  • Pneumonie - aceasta poate începe ca o infecție a plămânilor.
  • Astm - prin procesul de sudare a oțelului inoxidabil se produc gaze care pot influența dezvoltarea anumitor tipuri de astm.
  • Iritații ale căilor respiratorii - iritațiile gâtului sau chiar ale plămânilor încep cu simptome precum uscăciune, tuse, senzația de strângere la nivelul pieptului.


Expunerea la șocuri electrice


Sudura cu arc implică folosirea circuitelor electrice, iar acest lucru crește riscul de șocuri electrice. Acestea sunt cele mai periculoase efecte ale procesului de sudură și pot duce la răni foarte grave și chiar la deces. În special dacă practici această activitate la înălțimi înalte, un șoc electric poate provoca și căzături mortale. Șocurile electrice devin un pericol serios și real atunci când lucrezi în haine ude sau umede, pe pardoseli din metal, în condiții înghesuite dacă trebuie să te apleci deasupra materialelor sudate. Este esențial să ai mereu hainele potrivite pentru sudură, să lucrezi în condiții sigure și să porți accesoriile care nu lasă nici măcar o bucată din piele la vedere pe tot parcursul muncii tale.

Expunerea la raze UV și radiații


Dacă nu cunoști încă beneficiile, cât și obligativitatea măștii în procesul de sudură, trebuie să știi că ochii sunt expuși la raze UV și radiații puternice. O expunere de lungă durată la lumina creată de sudură poate duce la afecțiuni precum cataracta sau chiar la pierderea vederii. De asemenea, ochii sunt expuși la corpuri străine precum scânteile sau reziduuri din suprafețele pe care le sudezi, dar și la gazele toxice care pot provoca diverse infecții ale ochilor.

Protejează-te serios în timpul sudurii, deoarece accidentele care pot apărea îți pun în pericol sănătatea și chiar viața. Nu lăsa la voia întâmplării nicio situație, nici măcar atunci când ai de făcut o lucrare pentru câteva minute.

Sursa foto: pexels.com

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro