Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

3 greșeli pe care sa NU le faci și tu atunci când îți izolezi casa

3 greșeli pe care sa NU le faci și tu atunci când îți izolezi casa

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1166

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O casă poate pierde și până la 40% din agentul termic prin pereți, având în vedere că ei ocupă cel mai mult din ea. Resurse se pierd însă și prin acoperiș - circa 20%, prin sistemul de ventilație - 15%, prin geamuri și uși - 15%, dar și prin pivnițe și podele - aproximativ 10%. Prin evitarea unor greșeli frecvente în ceea ce privește izolația termică a casei tale, reduci foarte mult din aceste pierderi și, deci, din facturile lunare. Cele mai des întâlnite greșeli vin fie din lipsă de informare corectă, fie din lipsă de profesionalism a meșterilor care se ocupă de acest stadiu al casei tale.

Informare corectă

Mai întâi pleci de la posibilități. Cele mai populare materiale în acest moment sunt polistirenul și vata minerală, dar există și o serie de alte variante precum aerogelul, pluta, celuloza și chiar și baloții de paie. Alegerea materialului ideal nu există, ci potrivirea soluției tehnice cu casa ta, locul unde este amplasată, împrejurimi, condițiile meteorologice, grija pentru mediu și buget.

Polistirenul

Polistirenul este două feluri – expandat și extrudat.

Primul este recomandat în cazul termoizolațiilor exterioare, interioare, dar și în mansarde. Structura celulară deschisă a polistirenului permite pătrunderea aerului, fiind un material permeabil la vapori. Are o stabilitate termică bună, nu își pierde calitățile când este expus umezelii ridicate, iar absorbția apei este mică.

Polistirenul extrudat se va folosi la izolarea soclurilor, a fundațiilor și a pereților subsolului, a teraselor, dar și a pardoselilor interioare și exterioare. Cu o structură celulară închisă, este impermeabil la vapori, nu absoarbe umiditatea și are o rezistență crescută la șoc.

Vata minerală

Vata minerală de sticlă are o performanță termică un pic mai mare decât cea bazaltică - 0.032 W/mK versus 0.035 W/mK. Pe de altă parte, cea bazaltică are o greutate aproape dublă față de cea de sticlă. În ceea ce privește izolarea fonică, diferențele sunt insignifiante. Există totuși un motiv care poate să determine alegerea dintre cele două și anume rezistența la foc. Vata minerală bazaltică lucrează la temperaturi de până la 700°C, pe când cea minerală de sticlă lucrează la temperaturi de până la 230 °C.

Montajul

Fiecare material de izolație, indiferent că vorbim de cele populare ori de cele mai noi alternative, au un sistem specific de montare. Acesta este probabil cel mai frecvent moment în care se greșește în izolarea unei case. Folosirea unui număr insuficient de ancore pe metru pătrat poate duce chiar și la desprinderea termoizolației de pe fațadă. Umplerea rosturilor dintre plăcile de material cu mortar și aplicarea incorectă a plasei - adică fără a fi prinsă în stratul de masă de șpaclu - sunt de asemenea erori frecvente.

O altă problemă pe cât de ciudată, pe atât de frecventă este alegerea incorectă a adezivului pentru aplicarea materialului izolator. La alegerea adezivilor pentru polistiren, de exemplu, este important să alegem în funcție de mediul unde vor fi instalate, de grosimea plăcilor și așa mai departe.

Este cel mai prost moment să facem economie, având în vedere că izolația termică este, de cele mai multe ori, o investiție pe decenii. De exemplu, folosirea adezivului pentru montarea gresiei și faianței în exteriorul casei, pentru izolarea casei cu plăci de polistiren este nu doar greșită, cât și periculoasă.

Mai există apoi un aspect care ține de designul fațadei. Dacă alegeți un înveliș de plăci, în loc de tencuiala clasică de fațadă, este foarte important să verificați difuzarea vaporilor structurii. Rezistența învelișurilor la difuziunea vaporilor este mare, motiv pentru care o montare incorectă poate duce la deteriorarea fațadei.

Sursă foto: pixabay.com/photos/new-home-construction-build-1664272/

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro