Timisoara

Ce trebuie sa știi despre polipropilen Glicol?

Ce trebuie sa știi despre polipropilen Glicol?

Detalii

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
827

Voteaza & Distribuie

Descriere

Polipropilen Glicol este o substanta care poate sa nu iti spuna nimic daca esti nefumator. Daca esti fumator insa, este extrem de importanta, deoarece este lichidul care se regaseste in tigara electronica. Combinata cu apa si cu arome, acest polipropilen glicol sau E1520, este principalul element fumat de catre fumatori. Fara aceasta substanta, aburul asemanator fumului de tigara nu ar fi prezent iar fumatul electronic u ar oferi acea senzatie apreciata de toti fumatorii.
Desi multa lume considera ca aceasta substanta este daunatoare, aceasta este aprobata atat in UE cat si in SUA si este folosita in industria alimentara cu mai multe scopuri. Spre exemplu, este un bun agent de dispersare si poate sa dezolve repede colorantii si aromele alimentare. De multe ori se gaseste chiar in alimente, fara a fi trecut insa pe eticheta. Cremele de prajituri, popcornul, inghetata, smantana sau bauturile racoritoare pot avea in componenta acest element.

Este periculos Polipropilenul Glicol?

Conform studiilor, produsul nu prezinta pericole pentru sanatate. In cel mai rau caz, poate duce la iritatii minore ale ochilor si ale tractului respirator, insa nimic mai mult.
Nu exista nici macar un pericol pentru mediu, in conditiile in care este biodegradabil, asadar nu poate polua apele si solul. Poate singurul pericol real pe care il ofera aceasta substanta este cel de incendiu prin expunere la flacara. Totusi, daca ai grija la modul in care il folosesti, nu ar trebui sa intampini vreo problema.

Ce trebuie sa faci daca intri in contact cu substanta?

In principiu, nu ar trebui sa existe nicio problema. Daca inhalarea este iritanta insa, ceea ce trebuie sa faci este sa iesi la aer curat. In cazul contactului cu piele si cu ochi, spalarea cu sapun si clatirea sunt cele mai indicate. Daca il inghiti, polipropilenul nu este toxic, atata vreme cat cantitatile nu sunt mai mari de 100 de mililitri. Daca sunt mai mari, pot aparea tulburari gastrointestinale si depresii, insa pe termen lung, E1520 nu prezinta niciun pericol.
Astfel, daca doresti sa fumezi tigara electronica in detrimentul unei tigari normale, cu siguranta este mult mai indicat sa alegi aceasta solutie.