Timisoara

Ce trebuie sa stii inainte de a termizola locuinta

Ce trebuie sa stii inainte de a termizola locuinta

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 3 saptamani
Vizualizari
485

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Daca vrei sa-ti reabilitezi locuinta individual sau in blocul de apartamente in care locuiesti se desfasoara un program de reabilitare din fonduri publice, este bine totusi sa stii cateva informatii despre acest proces: ce presupune si ce materiale se folosesc pentru termoizolarea corecta a unei locuinte.
Daca te afli in faza constructiei locuintei proprii, trebuie sa te familiarizezi cu notiuni legate de materiale, costuri, etc. - este recomandat ca inca din primele etape ale contructiei sa te gandesti la problema consumului energetic.
In cazul apartamentelor din blocuri, unde costurile de intretinere sunt strans legate de blocul existent, se pot lua masuri de imbunatatire a consumurilor energetice per cladire, prin stabilirea unui plan de reabilitare. Procesul de reabilitare se incepe prin elaborarea unui certificat energetic, document tehnic care atesta performanta energetica a unei cladiri, masurand consumul estimativ de energie, si ofera o serie de informatii despre sistemul de iluminare, caldura si apa. Pretul unui certificat energetic porneste de la 130 RON, in functie de marimea si complexitatea locuintei.
Marea majoritate a oamenilor apeleaza la surse online pentru a se documenta si pentru a gasi cele mai bune solutii in ceea ce priveste confortul si siguranta casei, si implicit a familiei, insa nu intotdeauna internetul este cea mai buna sursa de informare!
Pentru informatii relevante, apeleaza la o echipa de specialisti energetici. Auditorii energetici astestati te ajuta sa gasesti cele mai bune solutii de reabilitare a locuintei, raspunzandu-ti la cele mai importante intrebari despre imbunatatirea performantei energetice a casei.
Descopera cateva elemente cheie pe care trebuie sa le stii!
Intereseaza-te in privinta materialelor termoizolante folosite: polistiren expandat, vata minerala normala, vata de sticla normala, caramida, lemn, etc – atentie la indicele Lamda (λ), coeficientul de conductivitate termica: cu cat lambda este mai mic, cu atat se transfera mai putina caldura intr-o unitate de timp, iar materialul e mai bun termoizolator.
  • Grosimea materialelor termoizolante
  • Procesul de lucru
Pentru o consultanta corespunzatoare, contacteaza specialistii in performanta energetica, pe https://www.certificatulmeu.ro
Echipa te va ajuta sa determini consumul real al locuintei si iti va comunica cele mai bune solutii de eficientizare a consumului energetic.