Timisoara

”Cel mai frumos roman din lume”

Spectacolul ”Cel mai frumos roman din lume” participa la Festivalul Antagon si FITS 2014

Detalii

Telefon
0722373527
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 an si 3 saptamani
Apartine de
Electric Theatre
Vizualizari
872

Voteaza & Distribuie

Descriere

”Cel mai frumos roman din lume” - Sambata 7 iunie, ora 19:00, la Electric Theatre, Timisoara

„Tot ceea ce iti poti imagina este real.” - Pablo Picasso
Spectacolul ”Cel mai frumos roman din lume” dupaLarry Tremblay, produs de TeatrulUnteatru din Bucuresti, se va juca sambata 7 iunie, la ora 19:00, la Electric Theatre din Timisoara, in cadrul Festivalului Antagon, si duminica 8 iunie, la 19:00, la Teatrul Gong, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Distributia ii reuneste pe NicoletaLeftersi IonutGrama, iar regia este semnata de Alexandra Penciuc. Spectatorii sunt invitati intr-o lume fascinanta, aflata la limita dintre real si imaginar, in care regulile sunt dictate de puterea creatiei.

”Cel mai frumos roman din lume” dupa Larry Tremblay este povestea a doua fiinte unite intr-un joc al creatiei, in care realul si imaginarul alterneaza, coexista si se contopesc. Sub aparenta unei sedinte de terapie in care o mica scriitoare aflata in pana de inspiratie este analizata de un psihiatru excentric, cei doi dezvaluie noi planuri ale realitatii, care se impletesc, se dezvolta si se destrama, pe rand, ca straturile unei cepe, in cautarea esentei - adevarul pur. O poveste despre dreptul, nevoia si puterea de a crea.
Distributia este formata din Nicoleta Lefter (”Iadul este amintirea fara puterea de a mai crea ceva”, ”7 dintr-o lovitura”) si Ionut Grama (”Cui i-e frica de Virginia Woolf?”, ”Closer to the Moon”), iar regia ii apartine Alexandrei Penciuc (”Rabbit Hole”, ”Herr Paul Herr Paul”). Scenografia este semnata de Tudor Prodan.
Critica:

“Alexandra Penciuc a demonstrat inteligenţa şi subtilitate in jocul periculos de abrupt cu atatea intersecţii ale realitaţii cu imaginaţia [...] Nicoleta Lefter [...] efectiv sclipeşte, direct proporţional cu incarcatura dark care ii caracterizeaza personajul. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Ionuţ Grama - tulburator şi deviant pana la seducţie in rolul amplu şi imposibil de categorizat al doctorului Limestone. [...] Nu-mi pot imagina o alaturare mai potrivita pentru aceasta montare cu adevarat remarcabila in primul rand datorita jocului lor electrizant şi construit cu un amestec irezistibil de inteligenţa şi pasiune.”