Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Cele mai frumoase locuri din România, mai puțin cunoscute

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1760

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Din punct de vedere al obiectivelor turistice, România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. Fie că ai nevoie de un traseu plin de peisaje minunate, fie că ai nevoie doar de o vacanță la mare, România îți poate oferi orice. Există, în schimb, și locuri mai puțin cunoscute în România, dar cu o frumusețe extraordinară. Iată o listă cu cele mai frumoase locuri din România, mai puțin cunoscute:

Cascadele Beușniței din județul Caraș-Severin


Situate la marginea poienii cu același nume, Cascadele Beusnitei reprezintă un monument al naturii cu o însemnată valoare turistică, geologică și peisagistică. Succesiunea de cascade de pe Râul Beu în amonte de Lacul Ochiul Beiului formează Cascadele Beusnitei. Acestea fac parte din cadrul Parcului Național Cheile Nerei-Beusnita și au o înălțime de 15 m (cea mai mare).

Cascadele au luat naștere prin acțiunea apei timp de milenii în substratul (solul) calcaros și pot fi grupate astfel: cascadele din porțiunea inferioară – cuprinse între confluența Beusnitei cu Beiul și Poiana Beusnitei; cascadele din porțiunea superioară, verticale și zgomotoase, apa lor căzând în dorne adânci. Cea de-a treia cascadă este cea mai sălbatică, apa alunecând în numeroase perdele, printre mușchi.

Lacul Iezer, un loc cât toată România


Dacă decizi să te aventurezi spre culmile Munților Rodnei și să admiri peisajul de la inăltime, atunci îți recomandăm o drumeție pană la Lacul Iezer. Lacul glaciar Iezer, din Munții Rodnei, se întinde sub formă hărtii tării noastre la poalele Vârfului Pietrosu din Maramureș. Acesta este un adevărat magnet pentru turisit, care vin aici în timpul verii, atrași de forma lui.

Gara din orașul Băile Herculane, județul Caraș-Severin


Gara din Băile Herculane este considerată cea mai frumoasă și incărcată de istorie gară din România. Construită în stil baroc între anii 1878 și 1886, după planurile arhitectului A.D. Serres, clădirea a fost concepută astfel încât să reproducă castelul de vanătoare al impărătesei Măria Tereza de langă Viena. În corpul central al clădirii, o cupolă sprijinită de două coloane, decorată cu picturi ale unor personaje mitologice, precum Hercules, este cea care iese prima în evidentă. Alte elemente interesante sunt tiglele multicolore dispuse în figuri geometrice, frescele ce prezintă elemente din mitologia romană, un orologiu, și câteva corpuri de iluminat frumos lucrate. În Gara din Herculane au trecut de-a lungul timpului pragul personalităti marcante, precum Franz Iosif, impărăteasa Sissi, Alexandru I al Serbiei și Carol I al României.

Avenul Gemănata din comuna Budureasa, județul Bihor


Avenul Gemănata este unul dintre cele mai mari din România, având un diametru de 20 m și o adâncime de 100 m. De asemenea, este unul dintre cele mai interesante sisteme endocarstice din tară și reprezintă o atracție atât pentru turiști, cât și pentru speologi.

Casa memorială Lucian Blaga


Casa copilăriei cunoscutului poet și filosof Lucian Blaga se găseste în satul Lancrăm, din județul Albă Iulia, pe Ulița Veche. Clădirea păstrează incă vie amintirea familiei Blaga cu cei nouă copii ai săi, oferind o imagine spre trecut prin mobilierul păstrat intact, tablourile și fotografiile de familie expuse, precum și grație manuscriselor operelor scriitorului.

Biserica Piaristilor din Cluj-Napoca


Biserica a fost construită de iezuiți din donații în perioada 1718-1724, în stil baroc. Este inconjurată de clădirile facultătii. Simplitatea exterioară a bisericii cu două turnuri, acoperă o ornamentație interioară bogată. Altarul sclipește de aur și argint. După dizolvarea ordinului iezuiților în anul 1776 biserica ajunge în proprietatea piaristilor. Clujul este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, având multe obiective turistice, începând de la Biserica Piaristilor, Biserica Sf. Mihail, Sinagogă neoloaga, până la Casa Matei Corvin sau Universitatea Babeș-Bolyai. Dacă dorești să locuiești în această zonă, trebuie să știi că apartamentele din “inima Transilvaniei” sunt oferite spre vânzare cele mai scumpe. Potrivit analizatorilor de la Flatfy, numit și “cel mai comod motor de căutare de imobiliare din Romania”, dacă aveți o sumă de 74 000 – 75 000 de euro, este posibil să deveniți proprietarul unui apartament cu 2 camere.

Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, apartamente și vile atât pe piața secundară cât și pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-I asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.

Dacă îți dorești o viață mai bună într-o casă nouă fără prea multe eforturi și costuri, intră pe portalul Flatfy și găsește-ți repede și ușor locuința de vis! Flatfy lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile din Romania, Moldova sau Ungaria.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro