Timisoara

Cele mai bune tipuri de lemn pentru gardul casei tale

Cele mai bune tipuri de lemn pentru gardul casei tale

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
686

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un gard de lemn, care este mentinut in mod regulat, poate dura aproximativ 20 de ani. Dar aceasta speranta de viata ar putea creste in mod semnificativ daca utilizezi lemn de inalta calitate. In randurile de mai jos sunt enumerate cateva tipuri de specii de lemn care au o calitate mai buna decat altele si care sunt cunoscute pentru caracteristici deosebite, mai ales cand sunt utilizate in constructia de garduri.

1. Cedrul rosu vestic
La fel ca cele mai multe specii de lemn din acest articol, cedrul rosu vestic este rezistent la multe boli care tind sa rapuna materialele obisnuite folosite in constructia de garduri de lemn. Aspectul sau atractiv este apreciat de multi oameni, iar capacitatea sa naturala de a rezista la infestari cu insecte, putregai si umiditate face ca acest lemn sa fie ideal pentru stalpii din garduri. Cedrul rosu vestic este, cu siguranta, unul dintre cele mai bune materiale pentru garduri.

2. Stejarul alb
Lemnul de stejar alb este dur, solid, arata bine si ramane in stare intacta chiar si atunci cand este expus la conditii meteo extreme. Multi oameni aleg sa isi construiasca garduri din lemn de stejar alb datorita puterii sale. Cu toate acestea, stejarul alb are tendinta de a se indoi in timp, deci ar trebui sa iei in considerare acest fapt atunci cand planifici sa iti construiesti sau sa iti cumperi un gard.

3. Lemnul tropical
America de Sud produce unele dintre cele mai frumoase si puternice tipuri de lemn pentru garduri, porti si punti. Lemnul precum Lemnul de Tigru, Ipe si Ciresul Brazilian sunt foarte grele, tari si dense. De fapt, aceste tipuri de lemn tropical au nevoie de pre-foraj, deoarece ciocanul si cuiele, pur si simplu, nu le pot penetra. Desigur, lemnul tropical este mai scump in comparatie cu alte specii, insa are calitati deosebite si merita sa fie achizitionat.

4. Lemnul de pin tratat sub presiune
Pinul tratat sub presiune are capacitatea de a rezista la umiditate, putregai, la conditiile meteo extreme si la procedeele fizice si la tratamentele chimice efectuate de om. Acesta a fost candva recunoscut ca fiind cel mai bun material pentru elementele de aer liber, cum sunt gardurile si mobilierul de terasa. Dar, mai tarziu, si-a pierdut popularitatea, din cauza aparitiei diferitelor tipuri de lemn ce s-au dovedit a fi mai solide si mai durabile in mod natural. Pinul tratat sub presiune este putin mai scump si mai rezistent la insecte si la putregai fata de pinul obisnuit, care nu este tratat. Cu toate acestea, produsul chimic folosit pentru a face acest lemn dur (si, de asemenea, energia utilizata in timpul procesului de tratare a lemnului sub presiune) a atras atentia ecologistilor.