Timisoara

Cele mai populare 5 tipuri de acoperis

Cele mai populare 5 tipuri de acoperis

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
1589

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In cadrul celor cinci tipuri majore de acoperis (sindrilele din asfalt, bitum, ardezie, metal si lemn) exista cateva categorii minore de acoperisuri din diferite materiale, fiecare dintre ele avand calitatile si defectele sale. Majoritatea oamenilor, insa, aleg tipul de acoperis bazandu-se, in principal, pe cost si durabilitate.
1. Sindrilele din asfalt. Aproape patru din cinci proprietari de casa din Statele Unite ale Americii au acoperis din asfalt, considerand ca acest material are cel mai mult de oferit. Asfaltul simplu vine in doua variante: asfalt ce are baza organica si sindrile din fibra de sticla. Ambele tipuri de acoperisuri sunt rezistente la foc, la apa si la vant.
2. Acoperisul din lemn. Pentru proprietarii de case care prefera un acoperis natural sau rustic, cel mai bun dintre cele mai importante tipuri de acoperis este cel realizat din sindrile din lemn. Fabricate, de cele mai multe ori, din pin sau din cedru, sindrilele din lemn sunt ideale pentru casele din lemn cu design neregulat, oferindu-le un aspect cu totul aparte.
Sindrilele din lemn, cu toate acestea, necesita un tratament special pentru a putea fi rezistente la foc.
3. Acoperisul cu placi din bitum. Este unul dintre cele mai vechi tipuri de acoperis cu tigle, datand de mai bine de zece mii de ani, cand era la mare moda in China Antica. Tiglele din bitum pot fi realizate din argila sau beton. Desi cele mai cautate sunt cele de culoare rosie, tiglele din bitum pot fi gasite intr-o gama larga de culori si finisaje.
Singurul dezavantaj al acestui material de acoperis este faptul ca are o greutate mai mare decat asfaltul, metalul sau lemnul, astfel ca daca vrei sa inlocuiesti unul dintre acele tipuri de acoperis cu cel din tigla din bitum, trebuie sa te asiguri ca structura casei poate suporta o greutate suplimentara.
4. Acoperisul din ardezie. Tiglele din ardezie sunt similare cu cele din bitum, ambele tipuri fiind destul de grele, dar ardezia este un material natural. Disponibila intr-o gama larga de grade si culori, ardezia este materialul de acoperis cel mai aproape de a fi indestructibil. Cu toate acestea, acest material este cel mai scump dintre toate tipurile de acoperis, iar instalarea acestuia trebuie facuta de catre tichingii instruiti in tehnicile corecte. Instalat in mod corespunzator, un acoperis din ardezie va dura timp de secole.
5. Acoperisul din metal. Ultimul tip de material de acoperisuri este cel din metal. Metalul este ideal pentru structurile cu acoperisuri inclinate abrupt si este usor si rezistent la foc. In plus, daca este tratat, nu va avea probleme cu rugina sau coroziunea.

http://valconroofs.ro/produse