Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Cercul de donatori

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
890

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 18 mai 201719:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Cercul de donatori
În luna mai venim din nou cu o propunere filantropică, sustenabilă, responsabilă, eclectică și electrică. Este vorba de Cercul de donatori, cercul care conectează pasiuni, de la prieten la prieten. Fiind mereu în căutare de modalități de a activa oamenii din comunitatea locală, le
propunem tuturor cercurilor sociale din Timișoara, de la familii, prieteni, colegi și activiști, să afle pasiunile care plutesc în orașul lor și să descopere cercuri noi, în care aceste pasiuni se întâlnesc pentru a se transforma în proiecte. În felul acesta ne propunem să alcătuim o rețea de donatori individuali, care să descopere, promoveze, susțină, crească și conecteze proiecte creative cu potențiali susținători și donatori.
Pentru a alcătui un cerc al donatorilor e nevoie de ambasadori ai cauzelor, donatori și bineînțeles de ONG-uri care propun proiecte creative, interesante, inovative și seducătoare! Regula e simplă: Fiecare om pasionat de o idee, oricât de nebunească ar fi – are capacitatea minunată de a-i atrage pe alții în cercul său și de a atrage toate resursele necesare îndeplinirii ei. Astfel, fiecare participant la eveniment va avea ocazia să liciteze pentru o pasiune comună. Spre deosebire de o licitație clasică, unde licitatorii se întrec unii pe alții pentru a oferi suma cea mai mare, Cercul de donatori își propune să impulsioneze cât mai mulți dintre invitați să doneze suma minimă, astfel încât proiectele să își atingă obiectivele setate. Astfel, obiectivul Cercului de donatori nu este acela de a încuraja competitivitatea ci conectivitatea, deoarece știm că lucrurile bune și trainice se nasc doar din pasiuni comune. Este vital ca oamenii să lucreze împreună în afara intereselor economice sau materiale, iar cel mai simplu mod să o facă e în virtutea pasiunilor pe care le împart.

A doua ediție la Timișoara
A doua ediție a Cercului de donatori la Timișoara va avea loc joi, 18 mai, începând cu ora 19, la Ambasada, pe str. Anton Seiller, nr. 2. În cadrul acestui eveniment vom susține trei proiecte, oferindu-le sprijinul financiar pentru implementare și un cadru de interacțiune cu
donatori responsabili. Mai mult decât atât, la această ediție venim și cu un element de noutate. Începând de acum, Cercul de donatori se va realiza pornind de la o temă propusă de membrii săi. Tema acestei ediții este simplă și peste tot în jurul nostru: MEDIUL RURAL. Am ales această temă datorită faptului că în mediul rural arareori poposesc proiecte relevante vizavi de nevoile comunităților locale, dar în egală măsură captivantă. Și mai rar de atât se găsesc resursele pentru a implementa astfel de proiecte.

Proiectele
Care sunt pasiunile comune pe care aveți ocazia să le descoperiți la a doua ediție a Cercului de donatori? Arhitectura meșteșugită, valori tradiționale cu energie fresh, sau creativitatea și tehnologia „la țără” sunt cauzele care vin să caute sprijin la Cercul de donatori în 18 mai.
Proiectul „Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat” al asociației REcult, pornește de la convingerea că arhitectura nu ar trebui să domine natura, ci să comunice cu ea. În cadrul proiectului cei de la Asociația REcult își propun demararea unei campanii de conștientizare a potențialului caselor tradiționale din pământ din Banat.
Proiectul „Tinerii dansatori din Cebza”, al asociației Ador Copiii, își propune să atragă copiii și adolescenții din mediul rural către activități artistice și de creație tradiționale, în vederea păstrării autenticității artelor, artelor performative și meșteșugurilor tradiționale din Banat. În cadrul proiectului se vor acorda burse de perfomanță membrilor grupului de dansatori Mândră Floare Ciacoveană, care nu au posibilitatea de a participa la antrenamente sau concursuri din lipsa resurselor financiare.
Nu în ultimul rând, proiectul „Școala de vară de meștereli – Stanciova”, al asociației Ecotopia România, pornește de la povestea unui grup de oameni, care a devenit inspiraţie pentru entuziaştii unei vieţi mai simple. În general, grupul de noi locuitori din Stanciova încearcă să
schimbe imaginea vieţii la ţară ca fiind lipsită de perspective şi să demonstreze moduri foarte practice în care stilul de viaţă rural se poate îmbina cu tehnologia şi creativitatea. În cadrul proiectului se vor realiza 3 ateliere: amenajarea spaţiului pentru găzduire din clădirea „Sfatului”, atelierul „Design” coordonat de asociația În Comunitate și atelierul “Hack” al asociației Plan Zero.

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii