Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

TM2021 Cultural Café: un proces participativ pentru completarea programului cultural propus in dosarul de candidatura

TM2021 Cultural Café: un proces participativ pentru completarea programului cultural propus în dosarul de candidatură

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 ani si 3 saptamani
Vizualizari
914

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

TM2021 Cultural Café: un proces participativ pentru completarea programului cultural propus în dosarul de candidatură
Joi, 31 martie 2016, Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană a invitat operatorii culturali (instituţiile de cultură şi sectorul independent) din Timişoara şi Arad, la TM2021 Cultural Café, un atelier de lucru care are scopul de a completa programul cultural propus în dosarul de candidatură al orașului Timișoara la titlul de Capitală Europeană a Culturii (CEaC) în anul 2021, folosind metoda ”world cafe” – un mod simplu, eficient şi flexibil pentru găzduirea dialogului cu un grup mare de persoane interesate.

TM2021 Cultural Café urmează demersului de la începutul acestui an în cadrul întâlnirilor de joi - „Împreună construim TM2021”- şi îşi propune ca prin abordarea temelor europene să contribuie la dezvoltarea programului cultural propus pentru anul 2021. Evenimentul, care a avut loc joi, 31 martie 2016, între orele 16:00-20:00, la Zai Après Café (str. Florimund Mercy 5 din Timişoara) s-a desfăşurat în prezenţa invitaţilor europeni Jiří Sulženko, director al programului artistic Plzen 2015, Elsa Soro, expert cultural din Italia și Mattijs Maussen expert pentru candidatura la titlul de CEaC. Participanţii au avut ocazia să contribuie la fiecare dintre programele din dosarul de concurs şi dialogheze cu invitații europeni.

„Redactarea colaborativă este o sarcină complexă, cu multe etape. Implicarea comunităţii în candidatura oraşului, de-a lungul celor şase ani de când Timişoara şi-a anunţat oficial intenţia de a intra în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, a reprezentat un atuu în faţa juriului european în etapa de preselecţie, iar noi continuăm această abordare deschisă pentru că, indiferent de rezultatul competiţiei, ceea ce ne dorim să rămână în urma acesteia este spiritul comunitar şi coeziunea în jurul unor proiecte comune ale oraşului”, spune Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei Timişoara – Capitală Culturală Europeană.

Andrei Ando, director executiv al Asociaţiei Arad 2021, care a fost prezent la întâlnire alături de operatori culturali din Arad a spus : „Aș vrea să felicit Timișoara pentru că a ajuns pe lista scurtă și pentru că duce mai departe un proiect extrem de important pentru vestul României. Eu am convingerea că Aradul poate contribui la îmbogățirea programului de candidatură al Timișoarei și că putem trece peste niște rivalități între cele duă orașe ale căror rădăcini nimeni nu le mai cunoaște. Obiectivul nostru este ca Timișoara să devină Capitală Culturală Europeană în 2021 și ca Aradul să devină poarta de intrare în această frumoasă capitală.”

Jiří Sulženko, Pilsen European Capital of Culture 2015 Program Director: „Titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proiect de mare, un proiect care te face să te gândeşti la dimensiunea lui, la amploarea pe care o poate lua și la conexiunea cu aspectele şi tematicile europene. Chiar dacă este atât de mare, scopul principal al titlului este acela de a schimba strategic orașul prin cultură. Nu este un festival, nu sunt artificii, este un concept, este o contribuție a organizațiilor artistice și culturale și a sectorului independent pentru a schimba într-adevăr strategic orașul. Este necesar să ținem cont de toate acestea atunci când venim cu o idee pentru un proiect care este mai mult culturală decât capabilă să propună această schimbare strategică.”

Elsa Soro, expert cultural care a lucrat cu oraşele candidate din Italia pe programul CEaC: „Timişoara este în faza de selecţie finală, trebuie să răspundem întrebărilor juriului pentru a completa dosarul de candidatură și vrem să o facem cu ajutorul cetăţenilor, al operatorilor culturali, al sectorului independent, al artiştilor acestui oraș. Cum reflectăm dimensiunea europeană, cum putem să evidenţiem diversitatea continentului nostru, cum adresăm urgenţele europene, sunt doar câteva din criteriile de selecție. Apoi avem programul cultural şi conţinutul acestuia. Trebuie să îmbinăm patrimoniul cultural local şi scena independentă şi experimentale locale. Aceasta este șansa oraşului Timişoara de a face ca acest titlu să fie un catalizator care să se schimbe oraşul în această direcție.”

Candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii continuă până la mijlocul lunii septembrie 2016, când va avea loc selecţia finală. Întregul proces se bazează pe implicarea operatorilor culturali (instituţionali şi independenţi), astfel încât dosarul de candidatură să reflecte în profunzime diversitatea, valorile şi aspiraţiile locale şi europene.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro