Timisoara

Claudiu Butuza

Claudiu Butuza

Detalii politician

Adresa
Timișoara
Categorie
Politicieni
Modificat
acum 7 ani si 8 luni
Vizualizari
1880

Voteaza & Distribuie

Prezentare politician

Claudiu Butuza - candidat pentru functia de primar al orasului Timisoara din partea Aliantei Uniti pentru Timisoara

Sunt avocat în Baroul Timiş din anul 2001 şi preşedintele Asociaţiei Butuza pentru Timişoara. Sunt căsătorit, am doi băieţi şi sunt membru al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale Timiş.
Candidez şi-mi doresc să fiu primarul Timişoarei pentru a demonstra celor care trăiesc în Timisoara si imprejurimi că, Timisoara este un oraş cu un potenţial deosebit si, poate să se dezvolte pozitiv şi în ciuda ideologiilor politice sau a intereselor baronilor politici locali ori straini. Resursele Timişoarei trebuie şi pot fi puse exclusiv la dispoziţia intereselor comunităţii.

- Care sunt principalele obiective ale viitorului primar Claudiu Butuza?

Eradicarea cazurilor sociale prin organizarea de ansambluri de locuinţe sociale destinate fiecărei categorii în parte: tineri fără adăpost, tineri căsătoriţi şi persoane vârstnice fără adăpost.
Acest lucru se poate realiza prin preluarea de la unităţile militare de pe raza municipiului Timişoara a căzărmilor lăsate în paragină şi punerea lor la dispoziţia municipalităţii pentru transformarea lor în cartiere sociale, pe categorii de varsta, care să dispună de infrastructură proprie – parc, dispensar, grădiniţe, şcoli, magazine, utilităţi publice.
Oferirea unor contracte de munca cazurilor sociale, şi anume, munca platită în folosul comunitatii cu plata în numerar şi cu compensarea contravalorii chiriei şi a cantinei sociale, pentru cei ce vor beneficia de cazare şi masă socială. Promovarea efectivă şi reală a concurenţei între operatorii publici şi privaţi pentru serviciile destinate municipalităţii şi locuitorilor – întreţinerea străzilor, parcurilor, şcolilor, spitalelor, inclusiv a bazelor de agrement ce vor deservi fiecare categorie socială în parte.
Extinderea spaţiilor în şcoli şi grădiniţe prin etajări şi mansardări, ori construcţia de noi corpuri de clădiri.
Un alt obiectiv este implementarea unui sistem viabil de centralizare a dorinţelor cetăţenilor, inclusiv legat de investiţiile prezente sau viitoare din zona lor. Inventarierea domeniului public şi privat al proprietăţii Municipiului Timişoara şi a Statului Român, cât şi a proprietatii private a populaţiei, şi sincronizarea acestor date pe o hartă unică, care va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor, prin elemente de identificare diferite pentru fiecare categorie.
Această inventariere va sta la baza elaborării PUG-ului Timişoarei, care lipseşte de 22 de ani şi care a blocat dezvoltarea municipiului, dar a crescut averea baronilor locali.

Lucreaza la

Filtre politician

An: 2012
Functie: Primar