Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Alimente despre care credem ca ne hranesc, iar ele ne otravesc! – Laptele de vaca (I)

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
2477

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Decenii de-a randul am stiut ca laptele este un produs indispensabil sanatatii, greseala ce am platit-o in timp, prin generarea si sustinerea bolilor tot mai raspandite printre noi, de la varste tot mai fragede. Multi nu inteleg nici azi ca laptele de vaca prejudiciaza organismul de minerale, initiaza dezechilibre hormonale si de metabolism.
Vin catre voi, pas cu pas, si intru in constituientii laptelui si va prezint implicatiile pe care acestia le au asupra organismului. Misiunea mea este extrem de dificila, stiu, noi toti fiind convinsi ca acest obicei este unul sanatos…

Cine nu crede sa nu respinga, apriori, ca fiind fals acest rationament! Dimpotriva, lecturati cu mare atentie acest text, deschizand-ne larg ochii mintii asupra urmatoarelor insiruiri de argumente.

Laptele a intrat in sfera preocuparilor specialistilor datorita bogatiei sale in calciu si minerale. Din punct de vedere caloric, laptele integral, cel neprelucrat (nici nu voi pomeni de cel pasteurizat, crezand ca acum vorbesc celor care au facut macar distinctia intre un lapte proaspat si cel complet procesat si transformat, adica cel pasteurizat) contine:
  • 50% grasimi (majoritatea fiind saturate, adica nu de buna calitate, ar zice corpul tau!) si
  • 20% proteine. Un pahar de lapte cotine tot atat de mult colesterol cat o bucata de friptura de 100 grame! Aceasta in conditiile in care deja consumam prea multe grasimi (42% din necesarul caloric/zi in loc de 20-30%!) si proteine in exces (peste 100gr/zi in loc de 40!) si aproape deloc fibre alimentare! Ca atare, consumul de lapte nu face decat sa ingreuneze un sistem metabolic deja suprasolicitat.
“Consumam laptele degresat!”, o sa spuneti, doar ca acela intra in sfera pasteurizarii, nu pot sa zabovesc asupra lui, este fara sens, dar pot sa spun pe scurt, ca atat lactoza cat si proteinele greu digerabile, care formeaza coagulul dens (inaccesibil sau greu accesibil organelor digestive, caci din aceasta cauza laptele zaboveste atat de mult in stomac), reprezinta acelasi balast ca si in cazul laptelui nedegresat. Si nimic mai mult despre laptele degresat, este fara calitati, este nenutritiv si fara sens in procesul de nutritie adecvat organismului matur!

Paradoxul abia acum incepe…
E adevarat ca laptele are un continut mare, mult prea mare de calciu, da? Ok! Statisticile evidentiaza ca tarile cu cel mai ridicat consum de lapte au cea mai ridicata rata a osteoporozei.
Cum asa, ma intrebati?
Prin faptul ca organismul pierde calciu incercand sa metabolizeze excesul de proteine adus de lapte (studiile spun de un procent de 20% fata de 11-13%).
Asadar, in special cu doamnele vorbesc acum, laptele nu ne fereste de osteoporoza si nu ne imbogateste cu calciu, din contra, consumul de lapte produce demineralizarea oaselor, este demonstrat si produce mari dezechilibre, in timp, sistemului nostru hormonal, fiind un produs plin de hormoni.

Ma urmariti, da? Scriu acest articol, in special pentru cateva doamne dragi mie, carora doresc sa le aduc argumentele necesare in a intelege de ce este bine sa consume lapte doar foarte rar, ca o “pofta nesanatoasa”, nu ca un mod de hrana, sau ca un produs din dieta zilnica. Cu tot dragul meu…

In urma consumului zilnic de lapte, excesul de proteina ce se descompune in tractul digestiv incarca intestinele cu un sediment vascos, care este absorbit ulterior in sange. Pe masura ce aceste produse de putrefactie se acumuleaza, prin consumul regulat, organismul incarcat se straduieste sa le elimine prin piele (acnee, pete pe fata) si prin plamani (guturai). Cele ce nu se elimina prin nici o cale se descompun in interior, formand un mucus ce da nastere la infectii, cauzeaza reactii alergice si incarca articulatiile cu depozite de Ca.

Stiti ca multe persoane cu astm bronsic, cu infectii auriculare, acnee sau ciuperci frecvente s-au vindecat complet prin simpla inlaturare din alimentatie a produselor lactate ?!
Va mai aduceti aminte, doamnelor, de ce copiilor, cand fac rosu in gat, nu avem voie sa le dam lapte?
Ei, da, oare de ce?
Favorizeaza staza mucusului, favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, adica a infectiilor, acesta este motivul!

Organismul nostru, al femeilor, este cel care secreta lapte, nu este construit sa-l si primeasca. Laptele reprezinta insasi o esenta sexuala, continand hormoni, dezechilibreaza balanta sistemului endocrin feminin. Aceste efecte se agraveaza odata cu cea adusa prin administrarea hormonilor artificiali sintetici animalelor, in scopul cresterii productie de lapte. Si, mare atentie, asta nu se intampla doar in industria laptelui, asta a inceput sa se aplice si in gospodariile de la tara. Si toate acestea distrug delicatul echilibru al sistemului endocrin. Sa nu va mirati, doamnelor, daca apar frecvent infectiile vaginale, tulburarile menstruale, infertilitatea, chisturile, fibroamele, tumorile ovariene…din pacate, laptele nu indeparteaza de la noi aceste traume fizice, ci le apropie foarte mult!

In lucrarea “Hrana si Vindecare”, dieteticianul Anemarie Colbin descrie efectul dezastruos al laptelui asupra organismului femeilor si faptul ca anumite disfunctii (inclusiv migrenele si dizarmoniile perioadei ciclului menstrual) au incetat complet, odata cu intreruperea consumului acestuia. Astfel, ar fi bine sa ne informam, sa stim si sa nu asteptam semnale de alarma de la organism, caci, de multe ori, este destul de tarziu, iar remedierea disfunctiilor se vor face cu mai multa greutate…si nu printr-o simpla preventie a bolilor, odata cu hrana constienta si cu adevarat nutritiva!

Singurele produse admise obtinute din laptele de vaca, din perspectiva conditiei de sanatate, fireste, sunt untul de casa, smantana si iaurtul. Laptele si branza de capra se apropie mult de natura si consistenta celui uman si se pot consuma fara riscul imbolnavirii.
Si, ca sa nu ma indepartez prea mult de la discutia cu osteoporoza, ce declanseaza aceasta boala? Este consecinta factorilor alimentari care extrag Ca din oase si din dinti. Care sunt aceste produse alimentare? Zaharul si toate alimentele sub care el se ascunde, carnea, amidonul rafinat (paine alba, budinci, produse de patiserie), alcoolul, precum si alimentele care favorizeaza formarea mucusului, adica al mediului acid, cum este laptele!

Toate acestea determina cresterea aciditatii in sange, iar organismul, pentru a neutraliza aciditatea, dizolva, astfel, Ca din tesuturile osoase. Cea mai buna solutie in tratarea acesteia nu este un tratament medicamentos, ci urmarea unei diete vii, alcaline, fara aditivi chimici alimentari, adica multe legume si fructe, germeni de cereale si sucuri proaspete.
Progresiv (si involutiv, din pacate!), obisnuinta noastra a alunecat, periculos, spre o alimentatie carentata si nespecifica. Vorbim de poluare sub toate aspectele ei (alimentara, fonica, psihica, dar facem atat de putin spre a ne pune sub protectie organismul. Ca si cum viata noastra nu ar conta...

Consumam un considerabil surplus de energie pentru a inlatura efectele secundare ale placerii de o clipa. Ma refer la usurinta cu care ducem la gura alimentele placute la gust si daunatoare la sanatate. Si aducem ca argument traditia casei, a comunitatii, a celorlalti, de a bea lapte de vaca. Numai ca hrana de azi poate provoca boli de peste 10 ani, daca nu exista cunoastere si cumpatare…

Am dorit sa scriu ceva care sa va faca sa intelegeti, rational si stiintific, de ce nu avem voie sa consumam lapte. Dar, materialele adunate m-au facut sa renunt la ideea de a scrie un singur articol..vor fi mai multe!

Multumesc doamnei Virginia Faur pentru cartile publicate, in special pentru cartea “Cat de putin cunoaste omul pe sine”, carte care mi-a fost cea mai la indemana, ca si explicatii complexe, pentru a scrie articolul acesta. Multumesc!

Va invit la un pahar de lapte de orez sau soia, migdale sau ovaz…Noroc si Sanatate!
Lasand gluma la o parte va invit sa reflectati si sa faceti alegeri de hrana care sa nu va cauzeze boli grele peste ani de zile, sau la varste inaintate. Una este sa traiesti sanatos pana in ultima zi de viata si alta este sa fii bolnav in anii batranetii…

Autor

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro