Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

5 moduri de a-ți învăța copilul să citească de la o varsta cat mai fragedă!

5 moduri de a-ți învăța copilul să citească de la o varsta cat mai fragedă!

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
497

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Încă din prima zi de viață copiii dezvoltă abilități pe care le vor folosi inclusiv pentru a citi. Cel mai bun mod de a insufla dragoste și interes pentru lectură copilului tău, este să îi citești încă de la cea mai fragedă vârstă. Între 3 și 5 ani este o perioadă critică pentru atașarea față de citit, oferind o fereastră importantă către alfabetizarea formală, care începe cu primii ani de școală. Dacă este familiarizat cu cărțile, cu cititul și cu literele și cifrele, copilul tău va dezvolta o vorbire mult mai bogată, ce se dezvoltă odată cu lectura, dar va începe să recunoască diverse litere pe stradă, va sesiza indicatoarele rutiere și chiar adresele marcate pe case.

Contrar a ceea ce se crede de către majoritatea părinților, învățarea cititului nu este un proces natural, care se întâmplă de la sine. Este un proces complex, care implică deprinderea unor abilități diferite și strategii, cum este de exemplu, cunoașterea relației dintre litere și sunete. Cu toate acestea, pașii pentru construirea acestor abilități sunt destul de simplu de abordat. Pentru a-l învăța pe copilul tău să citească, poți alege din colecțiile de aici, astfel încât această experiență să fie una pozitivă și plină satisfacții.

5 Moduri de a-l învăța pe copilul tău să citească
1. Citește-i cu voce tare
Procesul de învățare a cititului începe încă din primele zile de viață, astfel încât citește-i copilului tău imediat ce ai venit acasă cu el. Chiar dacă el nu vede încă paginile și nu deslușește literele, vocea ta îi va deveni familiară, iar timpul de lectură va crea o legătură specială între voi. Plăcerea din timpul cititului atunci când copilul este mic, este unul dintre cei mai mari predictori ai dragostei pentru lectură la vârsta școlară și după aceea. Dacă un copil nu învață încă de la o vârstă fragedă să iubească cititul, cel mai probabil acest lucru nu se va dezvolta mai târziu.
2. Jucați-vă cu magneți cu litere
Unele sunete vocale sunt dificile pentru copii, iar o activitate cu magneți cu litere poate fi extrem de utilă. Niște litere cu magneți pe frigider, grupate în funcție de vocale și consoane. Formează cuvinte simple, pe care copilul tău le va memora și le va putea construi la rândul lui. Pentru a-l ajuta, citește mereu cu voce tare fiecare literă și încurajează-l pe cel mic să repete după tine.
3. Distracție cu ștampile cu litere
Copiilor le place să copieze cuvinte pe hârtie. Scrie cuvinte simple, cum ar fi mama, tata sau numele copilului și pune-l să le redea la rândul lui cu ajutorul ștampilelor speciale cu litere. După ce se obișnuiește cu această activitate, roagă-l să aleagă singur cuvintele, iar după aceea să compună chiar o scrisoare. Cel mic va fi extrem de încântat să comunice în scris, chiar dacă mesajele lui au doar câteva cuvinte.
4. Crează un mediu cu multe cărți în viața celui mic
Dacă va crește printre cărți, copilul tău nu are cum să nu le iubească. Vizualizarea textelor și a cuvintelor în fiecare cameră, îi va permite să vadă și să aplice conexiuni între sunete și simbolurile literelor. Chiar și când mergeți pe stradă, puteți citi împreună afișe, panouri publicitare sau numerele de la mașini. Continuă cu jocuri amuzante cum ar fi: ”Care este prima literă de la acest cuvânt? Ce alte cuvinte care încep cu litera respectivă cunoști?” sau căutați rime pentru cuvintele pe care le vedeți în jurul vostru.
5. Fii un bun exemplu pentru el
Și atunci când copilului tău îi place să citească, faptul că te va putea vedea pe tine cum citești, îi va forma un reflex legat de cărți. Chiar dacă nu ești un cititor pasionat, încearcă să faci un efort conștient și să îi oferi copilului imaginea ta frecventă cu o carte în mână. Citește orice: cărți, reviste sau cărți de bucate. Nu contează neapărat conținutul, atâta timp cât cel mic te va vedea citind.

Sursa foto: piqsels.com

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro