Timisoara

Colosii si-au incordat muschii

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 2 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
418

Voteaza & Distribuie

Descriere

O noua editie a traditionalului concurs international de culturism si fitness Cupa Libertatii - Memorial Vasile Balmus s-a desfasurat sambata la Timisoara, in organizarea Clubului Sportiv "Florin Teodorescu". Daca in 2008 l-am putut admira in toata splendoarea sa pe Dexter Jackson, detinatorul titlului de Mister Olympia, un fel de Oscar al culturismului, anul acesta atractia principala a fost maghiarul Kormány Mihály, campionul mondial in exercitiu, care a sustinut o demonstratie.
Desfasurata intr-o locatie noua - Casa Studentilor - nu atat de incapatoare ca Sala Olimpia, dar mult mai primitoare, asa cum avea sa remarce insusi Florin Teodorescu, sufletul si principalul finantator al evenimentului, intrecerea a adunat la start sportivi din Romania, Ungaria, Serbia, Italia, Slovacia.
Competitia in sine a fost una extrem de disputata. Cei mai bine pregatiti s-au dovedit a fi reprezentantii Ungariei, care si-au adjudecat trei din cele patru trofee. Major Zsolt s-a impus la seniori, in vreme ce Hegedűs István a castigat concursul rezervat veteranilor intre 40 si 50 de ani, iar Szántai Dóra a dominat proba de fitness. In concursul de master peste 50 de ani, victoria a revenit sarbului Peter Liska.
Dintre timisoreni, doar Petrisor Simu a urcat pe podium. Sportivul legitimat la CS Florin Teodorescu s-a clasat al treilea in concursul de Master 40-50. Colegii sai de club, Tiberiu Horvath si Robert Morosan, au ocupat locurile 4, respectiv 6, la intrecerea open a seniorilor.
Duminica, banatenii au fost rasfatati cu o noua competitie marca Florin Teodorescu, gazduita de aceasta data de municipiul Lugoj, pe scena teatrului "Traian Grozavescu". In mare parte, protagonisti au fost aceeasi. Spre exemplu, Szántai Dóra nu a avut o adversara pe masura valorii sale la fitness, iar Peter Liska a cules laurii invingatorului in concursul rezervat celor mai in varsta. La seniori s-a impus maghiarul Nagy József, in vreme ce timisoreanul Tiberiu Horvath s-a clasat al treilea, iar italianul Fabio Oberti a avut castig de cauza in competitia de Master 40-50, unde Petrisor Simu a ocupat ultima treapta a podiumului.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro