Timisoara

Concedii medicale, puţine


Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Apartine de
TVT 89
Vizualizari
6

Voteaza & Distribuie

Descriere


Poliţia concediilor medicale dă rezultate! La doar un an de la înăsprirea condiţiilor de eliberare a concediilor medicale, numărul bolnavilor închipuiţi a scăzut. Astfel, în primele patru luni ale acestui an, numărul zilelor de concediu a scăzut cu 10 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Trei medici însă au fost prinşi pe picior greşit în timpul controalelor şi au fost amendaţi.
Bolile imaginare par să se vindece peste noapte! Frica angajaţilor de a nu fi descoperiţi cu suferinţe false, dar şi teama medicilor de a nu da socoteală pentru acte contrafăcute, au redus numărul concediilor medicale. Astfel, în primele patru luni ale anului, doar 25.000 de timişeni au stat acasă din cauza bolii. Astfel s-au înregistrat cu 10% mai puţine cazuri decât aceeaşi perioadă din 2011.
„ Numărul concediilor medicale este în scădere, trei medici au fost sancţionaţi.” Oana Răchitan purtător de cuvânt CJAS Timiş
Medicii de familie pun însă scăderea pe seama crizei economice care a acaparat ţara în ultimii ani.
„ De teamă să nu–şi piardă locurile de muncă, angajaţii îşi iau mai puţine zile libere, mai ales concedii medicale. „Claudia Iftode vicepreşedinte Patronatul Medicilor de Familie Timiş
Reprezentanţii Casei Judeţene de Sănătate Timiş spun că verificările pentru depistarea bolnavilor închipuţi, dar şi a medicilor care încalcă legea, vor continua.
Valerica Gheorgheci

Taguri:


Sursa informatii: tvt89.bridgeman.ro