Timisoara

Concert FOLK SONGS - Retracing Bartok

Detalii petrecere/concert

Telefon
0722597541
Social links
Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
502

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 6 noiembrie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Retracing Bartok este conceput ca un proiect multidisciplinar de arheologie culturală dezvoltat de-a lungul mai multor ani începând cu anul 2018 și face parte din programul Timisoara 2021, Capitala Europeană a Culturii. Proiectul este curatoriat de pianistul roman Lucian Ban impreuna cu organizatia Sound Updates din Timisoara si este produs de Sound Updates in parteneriat cu Timisoara 2021.

Initiat de pianistul newyorkez de origine română Lucian Ban proiectul RETRACING BARTOK îi invită pe violistul american, nominalizat la premiile Grammy, Mat Maneri și pe legendarul saxofonist britanic John Surman, una dintre figurile cheie ale jazz-ului european din ultimele decenii, să reimagineze împreună prin limbajul improvizației și al jazz-ului contemporan extraordinara arhivă de cântece populare românești colectate de Bela Bartok la începutul secolului 20 și să le readucă în atenția publicului de azi printr-o serie de concerte, ateliere și discuții publice.

Începând cu 1907 Bela Bartok întreprinde o serie de călătorii de cercetare în Transilvania și Banat înregistrând și documentând cea mai mare colecție de cânt popular românesc de până azi – peste 1300 de cântece instrumentale și vocale. Bartok a pus astfel bazele etno-muzicologiei moderne.

Proiectul Retracing Bartok este conceput ca o celebrare a extraordinarei diversități și bogății a muzicii românești tradiționale, fiind în același timp o reflecție artistică asupra transformării cântului popular în cultura contemporană și o reconstituire a poveștii lui Bela Bartok în România și a dragostei lui pentru muzica din această parte a lumii.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta