Timisoara

Concert Iancu Dumitrescu & Ansamblul Dedalus

HYPER SPECTRAL Tour - Concert Iancu Dumitrescu & Ansamblul Dedalus

Detalii petrecere/concert

Social links
Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 1 an si 1 zi
Vizualizari
395

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 21 aprilie 201919:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

HYPER SPECTRAL Tour - Concert Iancu Dumitrescu & Ansamblul Dedalus în primă audiție națională

Duminica, 21.04 - 19.00
Colegiul Ion Vidu - sala Mihai Perian / Timișoara.

Compozitorul Iancu Dumitrescu este una din figurile importante ale avangardei și a dezvoltat o muzică extrem de originală bazată pe fenomenul sonor: un hiper-spectralism care vrea să dezvăluie forțele ascunse în însăși natura sunetului. Creația sa combină muzica electroacustică și muzica instrumentală operând o sinteză, o hibridizare între aceste medii diferite.

Director, fondator şi dirijor al Ansamblului Hyperion, cu care a realizat turnee în Franţa (Radio France), Anglia (Royal Festival Hall), Olanda, Austria (Wien Modern), Germania, Portugalia (Gulbenkian Foundation), Italia, Statele Unite (Spark Festival, Minneapolis) etc.

Dedalus este un ansamblu francez (fondată în 1996 de către Didier Aschour) dedicat compozițiilor cu instrumentație liberă din muzica contemporană experimentală nord-americană și europeană din anii '60 până în prezent. Dedalus este organizat într-un colectiv în care aranjamentele, orchestrațiile și interpretările sunt elaborate în comun.

Pentru o lungă perioadă de timp ansamblul a fost distribuitor unic în Franța a curentului minimalist american al anilor 60/70, prin interpretări de lucrări a compozitorilor precum Christian Wolff, Phill Niblock, Frederic Rzewski și Tom Johnson.

Din 2011 Dedalus lucrează cu o nouă generație de compozitori care preia moștenirea muzicii experimentale scrise, și artiști din sfera muzicii improvizate sau electro acustică (Catherine Lamb, Jean Luc Guionnet).

Iancu Dumitrescu - dirijor & compozitor
Didier Aschour - chitara
Cyprien Busolini - alto
Amélie Berson - flaut
Deborah Walker - violoncel
Thierry Madiot - trombon
Pierre-Stéphane Meugé - saxofon
Fabrice Villard - clarinet
Tavi Scurtu - tobe
Tim Hodgkinson - clarinet bass
Nathalie Forget - ondes Martenot


Acest concert face parte din proiectul de rezidență artistică și turneu realizat la invitația Grupului de muzica electroacustică și Centrului Național de Creație Muzicală din Albi-Tarn, în cadrul Sezonul România-Franța 2019.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta