Timisoara

Concert Xavier Machault & Martin Debisschop

Detalii

Social links
Categorie
Petreceri/Concerte
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Vizualizari
202

Voteaza & Distribuie

Descriere

Rock și poezie: concert Xavier Machault & Martin Debisschop la Timișoara!
Joi, 25 octombrie, ora 19, Manufactura. Intrarea liberă!

Xavier Machault revine la Timișoara într-o nouă formulă! După un concert post-cabaret în 2016, solistul propune de această dată o seară de rock poetic în compania basistului Martin Debisschop, joi, 25 octombrie, de la ora 19, la Manufactura. Intrarea este liberă.
Duo-ul francez reinterpretează albumul « L’Incendie » / „Incendiul” al lui Brigitte Fontaine & Areski Belkacem. Un album sensibil, cu un format aparte, în care poezia melancolică și suprarealistă a lui Fontaine întâlnește melodiile fermecătoare și subtile ale lui Areski. La Manufactura, veți asculta o versiune minimalistă, rock & roll și „în suspans” a acestui disc de referință pentru numeroși artiști contemporani.
„E ca și cum Xavier Machault și Martin Debisschop ne-ar povesti o singură mare poveste, formată din visuri caniculare și dintr-o anumită torpoare melancolică” titrează revista Jazz News.
Evenimentul este organizat de Institutul Francez din Timișoara, în colaborare cu Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN (Arad). Xavier Machault și Martin Debisschop vor susține un concert și la Arad, pentru cei peste 250 de liceeni din Canada, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Cehia și România care participă la festival.
Partener : Manufactura

Sursa informatii: institutfrancais.ro