Timisoara

Concerte si lansari de albume la Sinagoga din Cetate

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
833

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 10 mai 201421:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

--->Vineri, 9 mai, ora 21 / Sinagoga din cetate / Timisoara
Exit Oz - 'Împământenit'

--->Sambata, 10 mai, ora 21 / Sinagoga din cetate / Timisoara
Daniel Dorobanțu - 'Prin făr' de loc în făr' de vreme'

Exit Oz - 'Împământenit'

Exit Oz debutează cu un album centrat pe elementul Pământ, un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și liniște, fără a exclude momentele de paroxism. Muzica propusă de acest trio nu se înscrie cu ușurință în vreun gen muzical prestabilit. Atmosfera serenă a elementelor folclorice de pe acest album se îmbină cu sobrietatea dark jazz-ului și simbolizează confluența Est-Vest din regiunea cea mai Vestică a unei țări din Estul Europei, loc în care toți cei trei membri ai formației s-au întors dupa ani petrecuți în Lisabona, Londra și Barcelona.

Exit Oz -Alex Iovan - tenor saxophone, vocals / Ovidiu Zimcea - bass, sampler, vocals / Dorothea Iordănescu - synthesizer, vocals.

Primul album Exit Oz conține 8 piese și este axat pe elementul Pământ. 'Împământenit' este un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și liniște, fără a omite momente de paroxism. Influențele muzicale sunt variate, pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală și până la free jazz.

Grafica albumului, care poartă un rol important în identitatea acestuia, a fost realizată de Ioana Vreme Moser, iar layout-ul de Alex Iliescu.

Concertul va cuprinde două părți, prima jumătate fiind albumul 'Împământenit', iar a doua anticipând trecerea la următorul album, centrat pe elementul Apă. Performanceul de lansare va avea și un suport vizual, realizat de Lucian Matei.

Exit Oz / Împământenit -video teaser
http://youtu.be/IWnTLMF7smM

Linkuri:
http://exitoz.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/exitoz.ro

Evenimentul pe FB. + alte detalii si fotografii
https://www.facebook.com/events/1402013993411290/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Daniel Dorobanțu - Prin făr' de loc în făr' de vreme

„Dacă inspirația este vazută ca și o cascadă, fiecare piesă conține la bază o atitudine mentală reflexivă ce îmi permite un "urcuș pe curgerea cascadei, spre izvor" dar, în același timp, și o contopire cu dinamica și natura cascadei” - acestea sunt cuvintele prin care Daniel Dorobanțu descrie conceptul din spatele celui de-al zecelea album din cariera sa.

Din punct de vedere tematic, albumul explorează însăși natura inspirației, proprietățile meditative și contemplative ale acestei stări. Cele 7 piese au fost produse pe parcursul a 4 ani, iar titlurile acestora sunt inspirate dinbasmele și spiritualitatea traditională românească.

La acest disc au participat și Manuela Marchiș (voce), Alexandru Hegyesi (ukulele), Dan Griober (producție) și Attila Lukinich (sunet, mixaje, mastering).

Online:
http://danieldorobantu.bandcamp.com/album/prin-f-r-de-loc-n-f-r-de-vremehttp://dorobantu.com/

Piesa "Liman" este acompaniată de o nouă lucrare de videoart.
https://www.youtube.com/watch?v=7g4_0QTvYmo

Evenimentul pe FB. + alte detalii si fotografii
https://www.facebook.com/events/1590599201165784/

Despre noul disc, criticul de artă Gabriel Kelemen spune:"Noul album surprinde într-un mod specific celest, Daniel Dorobanţu, producător şi compozitor, orchestrează magistral la propriu şi la figurat, aducând laolaltă artişti consacraţi ce întregesc unitar arhitectura sonorităţilor melodice transpuse surprinzător, impecabil, în edificiile suportului vizual.
Naraţie mitologică, epos ancestral abisal ce iscă reverberaţii arhetipale insondabile, specifice arealului mirific românesc, alunecând pe aripi suave, plutind agale spre o introspecţie elegiacă, albumul urmăreşte cu măiestrie şi naturaleţe reperele simplităţii native, contemplare non filosofică de dincolo de peste, prezenţă fluentă meditativ intuitivă atingând blând corzile străvezii de dincoace de nouri.
Albumul Prin făr' de loc în făr' de vreme ne poartă într-un periplu paradoxal pe tărâm de basm atemporal, ţară a făgăduinţei, împărăţia Fârtatului, o lume a reveriei perplexe, beatitudine suavă pornită ferm în regăsirea filonului primordial. Compoziţia alătură semantici sonore fluide ce urmăresc metamorfozele mitice ale fântânii cu apa vie, ale muntelui sacru, izvorul de cleştar, lac liniştit, fluviu-şarpe albastru, muntele deltă, roua cerului, dumbrava sacră, metafore ale pârghiilor absconse ce animă inefabila structură cosmogonic legendară a unei excurs sonor sacral."

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta