Timisoara

Conferinta sustinuta de dr. Virgiliu Gheorghe - Succesul si insuccesul scolar, atentie si motivatie

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 ani si 2 luni
Vizualizari
1786

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dr. Virgiliu Gheorghe biofizician a sustinut ieri la Timisoara o conferinta despre "Succesul si insuccesul scolar, atentie si motivatie".
In Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara s-au strans in jurul acestei teme: pedagogi si specialisti in domeniul educatiei, parinti si bunici, tineri care urmeaza sa-si intemeieze o familie.
Subiectele abordate au fost legate de cauzele care afecteaza atentia, motivatia si concentrarea la copii si ulterior a caracterului viitorului adult.

Dintre cauzele care dezvolta atentia la copii sunt: relatii afective sanatoase in familie (determinante in perioada 0-3 ani), studiul unui instrument, sportulul, alimentatie sanatoasa, viata duhovniceasca autentica, realizarea unor activitati din care sa se simta utili si responsabili, mentinerea unui dialog permanent in familie, implicarea in proiecte educationale care sa le stimuleze creativitatea.

Cu aceasta ocazie s-a lansat si programul de formare Scoala parintilor "Parinti Vrednici" sustinut in Timisoara de Asociatia Prologos.