Timisoara

Continuă înscrierile


Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Apartine de
TVT 89
Vizualizari
25

Voteaza & Distribuie

Descriere


Au trecut de emoţiile examenelor, însă mai au de trecut un hop pentru a sta liniştiţi. Este vorba despre absolvenţii claselor a opta, care începând de joi se pot înscrie la liceu. Şi pentru că mai au timp până duminică, tinerii nu s-au înghesuit să îşi completeze opţiunile.
Aşa şi-au început ziua o parte dintre absolvenţii de gimnaziu, care au vrut să fie printre primii care îşi vor alege liceul la care să studieze în următorii patru ani. Iar cei mai mulţi dintre elevi speră că notele pe care le-au obţinut să fie suficient de mari pentru ale asigura un loc la liceul dorit.
Şi dacă la şcoli nu a fost agitaţie prea mare, inspectoratul şcolar a fost luat cu asalt de elevi din alte judeţe, care vor să îşi continue studiile în Timiş.
Iar potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, numărul de locuri la clasa a noua va fi chiar mai mare decât cererea.
„Planul de şcolarizare pe anul viitor la clasa a noua este prevăzut cu 280 de clase, adică un număr de peste 5500 de locuri. Sunt suficiente şi pentru cei care vin din alte judeţe.” Francisc Halasz – inspector general adjunct al ISJ Timiş
Absolvenţii de gimnaziu au timp până duminică să se înscrie la un liceu.
Bianca Dichis
Taguri:


Sursa informatii: tvt89.bridgeman.ro