Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

În atenția comercianților. Se poate evita eco-taxa: folosirea de pungi biodegradabile in schimbul pungilor din plastic

În atenția comercianților. Se poate evita eco-taxa: folosirea de pungi biodegradabile in schimbul pungilor din plastic

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
763

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un comerciant va acționa în beneficial personal și al clientului dacă va pune la dispoziția cumpărătorilor pungi biodegradabile in schimbul pungilor din plastic.

Sunt atât de distructive pentru mediul înconjurător încât nu e de mirare că, de fiecare dată când cumpărăm una, plătim așa numita eco-taxă de 15 bani per pungă. În loc de plata eco-taxei, trecerea la pungi biodegradabie e cea mai la îndemână soluție. Pungile Pungescu sunt 100% biodegradabile și pot înlocui pungi plastic în aproape toate domeniile, fiind complet ecologice.

Până la jumătatea lui 2019, în România, operatorul economic care introducea pe piață pungi de cumpărături din plastic, cu mâner, plătea la Fondul pentru Mediu suma de 0,1 lei/punga (eco-taxa). Aceasta trebuia inclusă în prețul pungii și recuperată de la consumator, astfel încât să se descurajeze consumul de pungi de acest tip. Ulterior, legislația a fost înăsprită. Astfel, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 50/2019, publicată în Monitorul Oficial pe 2 iulie 2019, extinde aplicarea eco-taxei și la pungile de transport fără mâner (exceptate până atunci) și o majorează la 0,15 lei/bucata. Așadar, plătim și pentru pungile pe care le folosim pentru ambalarea și cântărirea legumelor și fructelor cumpărate din supermarketuri. Sunt exceptate de la ecotaxă pungile de transport din materiale care respectă standardul SR EN 13432:2002, mai exact pungile biodegradabile si compostabile.

Scapă de plata ecotaxei de 0,15 lei per bucata dar si de completarea declaratiilor de mediu
Pungescu, antreprenor de peste zece ani cu expertiză în producția de pungi personalizate, produce la comandă pungi 100% biodegradabile, de ambalat sau sacoșe personalizate pentru transport cumpărături, scutite de ecotaxa, certificate bio și oferă consultanță cu privire la grafică, texte, culori și tipul de pungă care să pună cel mai bine în valoare mesajul clientului. Gasiti pungi plastic dar si pungi biodegradabile pe siteul https://pungi-plastic.com/.

Un comerciant va acționa în beneficiul personal și al clientului dacă va pune la dispoziția cumpărătorilor pungi biodegradabile: pe de o parte, va scăpa de controale sistematice ale Gărzii Naționale de Mediu de alta își va scuti clienții de plata suplimentară a pungilor.

În loc de plata eco-taxei, trecerea la pungi biodegradabile
Avantajele pungilor de plastic, anume faptul că sunt ușoare, ieftine, rezistente - le-au făcut o amenințare pentru mediul înconjurător. Pungile de plastic se descompun greu (sute de ani); cu toate astea, sunt folosite pe scară largă, cu milioanele. Majoritatea ajung în gropile de gunoi, unde supraviețuiesc generații întregi, iar în România pur și simplu îți sar în ochi, aruncate pe străzi, prin parcuri, prin campinguri, chiar pe cărările de munte. De la poluarea cu materiale plastice și până la calitatea aerului și schimbările climatice, taxele verzi pot descuraja comportamentul toxic la adresa mediului și a populației. O alternativă eficienă la achitarea taxelor verzi este adoptarea de pungi biodegradabile.

Pungile Pungescu se degradează complet în termen de 3 – 4 luni (comparativ cu plasticul care se degradează în aproximativ 500 – 1000 de ani), fără a lăsa reziduuri toxice. Trecerea la pungi biodegradabile ar putea fi strategia care să înscrie și România pe lista poveștilor de succes la nivel european în lupta cu poluarea. Sau folosirea de pungi plastic cu grosimea de 50 microni din materiale reciclate.

Iată cele mai de succes strategii eco din Europa

Taxa pe pungi de plastic în Irlanda
În 2002, Irlanda a introdus o taxă de 15 eurocenți pentru fiecare pungă de plastic vândută, crescută în 2007 la 22 de eurocenți. Scopul a fost de a reduce consumul și efectele adverse ale pungilor de plastic în natură. Ca urmare, pungile de plastic aruncate au scăzut de la 5% din totalul gunoaielor la 0,13% în 2015.

Schema de refinanțare din Finlanda
Guvernul a prezentat pentru prima oară un sistem de refinanțare pentru ambalajele de băuturi în 1950. Schema, la ora actuală, încurajează colectarea de deșeuri din sticlă și plastic (PET). Ca urmare a unei taxe de ambalare a băuturilor din 1994, guvernul a oferit stimulente pentru producători și importatori să facă parte din sistemul de refinanțare.

Taxa pe oxizi de azot în Suedia
În 1992, guvernul suedez a introdus o taxă pe azot (Nox) - poluanți puternici legați de ploile acide și de problemele respiratorii, care a ajutat la reducerea emisiilor de oxizi de azot cu 30-40%. Această taxă a fost aplicată la energia produsă pentru încălzirea spațiilor, pentru producția de electricitate și pentru procesele industriale pentru a frâna acidifierea solului, care deteriorează recoltele și pășunile.

Permis de pescuit în Irlanda
Scăderea populațiilor de somon în Irlanda a făcut guvernul să dubleze prețul la permisele de pescuit amator și comercial, din 2007. Procedura de acordare a permiselor a scăzut presiunea asupra populației de somon, iar câștigurile au finanțat proiecte de conservare și refacere a habitatului peștelui.

Taxa pe gropile de gunoi în Anglia
O taxă pe gropile de gunoi a fost introdusă în Anglia în 1996 pentru a reflecta efectele asupra mediului ale gropilor de gunoi (de exemplu emisia de gaze care produc efect de seră) și pentru a reduce producția de deșeuri și a stimula reciclarea.Datorită taxei, cantitatea de deșeuri aruncată la gropi a scăzut de la 50 milioane tone în 2001 la 12 milioane tone în 2015.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro