Timisoara

Copenhaga

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Apartine de
Teatrul National Timisoara
Vizualizari
1010

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 15 noiembrie 201519:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

COPENHAGA - de Michael Frayn | regia Ada Lupu

Suspendate în afara spațiului și timpului cercetate o viață întreagă, spiritele lui Niels Bohr și Werner Heisenberg, savanții care prin studiile lor în domeniul fizicii nucleare din timpul celui de-al doilea război mondial au ținut pentru o clipă viitorul lumii în palmă, încearcă să răspundă la întrebarea pusă de Margrethe, soția lui Bohr (întrebare pe care istoria o mai pune și astăzi):

De ce a venit Heisenberg în 1941 la Copenhaga? Într-adevăr, fizicianul german i-a făcut lui Bohr o vizită misterioasă în Copenhaga ocupată de naziști – subiectul fierbinte fiind construirea bombei atomice. Vrea să-l avertizeze sau să-l coopteze? Caută informații sau iertarea? Care e granița morală pe care trebuie să o forțeze știința și în cel fel partea conține întregul? Viața conține știința sau invers?

Cu mai multe variante de răspuns posibile, Copenhaga, un thriller psihologic de excepție, este mai mult decât un text despre istoria fizicii nucleare sau un eseu despre responsabilitatea omului de știință. Copenhaga este, în primul rând, o superbă meditație asupra incertitudinii ca esență a evoluției umanității și, în egală măsură, o tandră provocare a logicii misterioase, de necuprins a universului pe care încercăm să îl descifrăm.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta