Timisoara

Crama Murfatlar

Detalii

Adresa
Timisoara, Strada Aristide Demetriade, nr. 1 (Iulius Mall Timisoara - parter)
Telefon
0356809281
Web
http://www.cramamurfatlar.ro/
Categorie
Magazine alcool / sucuri
Modificat
acum 6 ani si 1 saptamana
Apartine de
Iulius Town Timisoara
Vizualizari
3008

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Nimic nu spune mai bine povestea ca vinul ei.

Iar la Murfatlar, vinurile tot vorbesc de peste 2000 de ani. Ba spun legenda lui Dionosos care s-a născut aici, in Dobrogea, ba a oamenilor care fac asta zi de zi, din generaţie în generaţie, cu aceeaşi dăruire şi pricepere. Alteori vinurile îţi povestesc despre climatul ideal de aici, despre efectul protector al reliefului împotriva curenţilor reci predominant Nord – Estici, despre influenţa favorabilă a vecinătăţii Mării Negre care temprerează căldurile şi gerurile excesive. Simţi asta în gustul inconfundabil şi în varietatea de soiuri care arată încă o dată de ce Murfatlar este un loc ales.

Nimic nu impresionează mai tare ca vinurile luate direct din vie. "Cu prospeţimea şi naturaleţea lor rămâi în minte mult după prima degustare", spun oamenii care se întorc an de an aici. Şi nu-s puţini la număr.

Aşa stând treaba, am adus crama Murfatlar cât mai aproape de tine, în Iulius Mall, vis a vis de casa nr. 10 a hipermarketului Auchan.

Găseşti aici, la câţiva paşi de tine, vin vechi de ani buni sau vin tânăr din struguri abia culeşi, soiuri fel de fel, dar şi oameni care să-ţi povestească despre fiecare sticlă şi soi în parte. Poate că toate au povestea lor şi doar cunoscând-o poţi să simţi acea bucurie a gustului pe care să o retrăieşti.

E ca un drum în cramă de fiecare dată. Şi de fiecare dată rămâi surprins şi dornic să revii. Pentru că totul e pe încercate, nu e doar o poveste frumoasă spusă la un pahar de vin.

Orar

Luni - Duminica: 10:00 - 22:00

Filtre

Program extra: Sambata, Duminica
Zone din Timisoara: Tipografilor