Timisoara

C.S. Tibiscus la al treilea titlu de campion national in 2013

CS Tibiscus la al treilea titlu de campion national in 2013

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Apartine de
Clubul Sportiv Tibiscus
Vizualizari
1186

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

După titlurile de campion naţional de ciclism – şosea amatori (la contratimp şi fond) câştigate în iunie 2013 de Emil Chepeţan respectiv de Alex Almăjan, a venit rândul concursurilor de triatlon. Astfel, la Campionatele Naţionale de Triatlon ISOSTAR desfăşurate în acest weekend la Târgu Mureş, Daniela Torok a adus al treilea trofeu în vitrina celor de la C.S.Tibiscus, ea câştigând titlul la categoria feminin 30-39 ani (şi să nu uităm că în urmă cu doar o săptămână, Dana cucerea tot locul I după cele 5 etape ale campionatului Bioeel Triathlon Grand Prix Exterra 2013).

Dar iată care au fost competiţiile din weekendul încheiat la care au luat parte sportivii de la Tibiscus:
  • CAMPIONATUL NATIONAL DE TRIATLON de la Târgu Mureş a fost prima etapă a circuitului Romanian Triathlon Grand Prix Şosea 2013 şi s-a încheiat cu desemnarea campionilor naţionali la triatlon pentru categoriile elite, juniori, cadeţi, ştafetă mixtă, copii şi amatori. Cu timpul de 1h 13m 08s, Dana Torok a obţinut locul II în clasamentul general şi locul I în clasamentul categoriei devenind astfel campioană naţională la triatlon - amatori feminin 30-39 ani.
  • Asociaţia de înot Clubul ORCA ne-a invitat în data de 10 august 2013, ora 10:00, să luăm startul sau să asistăm la a 7-a ediţie a TRAVERSĂRII LACULUI TARNIŢA, situat la 30 km de municipiul Cluj-Napoca. Competiţia este dedicată iubitorilor înotului de toate vârstele iar evenimentul este un promotor al unui mod sănătos de viaţă şi a unei dezvoltări fizice armonioase prin sport. La proba de 6500 m, Gavril Faluşi a ocupat locul 4 cu timpul de 2h 31m 11s.
  • C.S. Velo Sport Oradea a organizat, în parteneriat cu Muzeul Ţării Crişurilor, a treia ediţie a competiţiei de ciclism montan cross-country CUPA “CRATER” XCO BETFIA, în data de 11.08.2012. Fiind organizată după regulamentul de cross-country olimpic, lungimea unei ture a fost de aproximativ 4,6 km cu 210 m diferenţă de nivel cumulat pe tur iar fiecare concurent a avut de parcurs 3 sau 6 ture, în funcţia de categoria din care face parte. Pe o vreme călduroasă dar cu trasee foarte frumoase atingândrezervaţia paleontologică „Locul Fosilifier de pe Dealul Şomleu”, cele mai bune rezultate ale cicliştilor de la C.S.Tibiscus au fost: Darius Radu - locul II, Kitty Jidovu - locul II, Zsolt Kovacs - locul 4.
Cum acest concurs a reprezentat a treia şi ultima etapă a campionatului de mtb XCORADEA SERIES 2013, conform clasamentului final cicliştii de la Tibiscus s-au clasat astfel în acest campionat: Darius Radu - locul I, Zsolt Kovacs - locul III.
  • În paralel cu competiţia anterioară, C.S. Velo Sport Oradea a organizat, tot la Betfia lângă Oradea, primul şi singurul concurs de DH din Bihor – CRATER DH 2013 - la care împătimiţii downhill-ului au putut participa după o absenţă de peste 10 ani. Deşi numărul acestora nu a fost extraordinar de mare, a fost un concurs puternic pe un traseu bine marcat, la care John Grecu de la C.S.Tibiscus a reuşit să ocupe locul III.
  • Având în vedere succesul pe care l-au înregistrat primele ediţii ale competiţiei de maraton mountain bike TRANSALPIN BIKE MARATHON de la Rânca, precum şi feedback-ul pozitiv venit din partea concurenţilor, Asociaţia Sportivă TransAlpin Bike a organizat în 11 august cea de-a treia editţe sub acelaşi nume. Ceea ce diferenţiază concursul de celelalte competiţii organizate pe teritoriul României este altitudinea la care se desfăşoară, la peste 2.100 m, intersectându-se cu Transalpina - cea mai înaltă şi frumoasă şosea din ţară. Cei peste 150 de participanţi au avut de ales între 3 trasee diferite ca lungime şi dificultate: marathon (55 km cu diferenţă de nivel pozitivă 2.000 m), classic (30 km cu diferenţă de nivel pozitivă 1.300 m) şi family (10km - un părinte + copil de maxim 14 ani), având startul şi sosirea în acelaşi punct la baza pârtiei M1. Cicliştii de la C.S.Tibiscus au obţinut două locuri pe podium prin familia talentaţilor sportivi Elena şi Alex Fodor care au ocupat locul I respectiv locul II la proba de marathon 55 km.
  • În fine, tot duminică 11 august, o zi plină de evenimente sportive, rutieriştii de la C.S.Tibiscus s-au deplasat la Pecs, în Ungaria, pentru a lua parte la două etape ale cunoscutului campionat de ciclim de şosea – LAKICS Kft KUPA & DEL-DUNAN TOUR 2013. Etapele au avut 92,5 respectiv 50 km, iar cei trei ciclişti participanţi din România au reuşit să încheie cursa cu plutonul fruntaş.