Timisoara

Cu ce va servesc?

Detalii spectacol

Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 luni si 3 saptamani
Vizualizari
245

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 21 ianuarie 201920:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

”Cu ce vă servesc?” este prima piesă de teatru scrisă de celebrul eseist și romancier francez Pascal Bruckner pentru Grivita 53 și e interpretată de o distribuție de excepție: Maia Morgenstern (clientul) și Rodica Mandache (chelnerul). Comedia este regizată de Chris Simion - Mercurian care, cu acest prilej, debutează ca actriță în rolul lui Dumnezeu. Prima reprezentație a spectacolului la Timișoara va avea loc luni, 21 ianuarie 2019, de la ora 20, pe scena Operei Naționale.
Avându-l ca sursă de inspirație pe dramaturgul Eugene Ionesco, Pascal Bruckner a creat o spumoasă comedie de situație - în cheie absurdă - o experiență prin care, la un moment dat, va trece fiecare dintre noi.
O clientă intră într-o cafenea, nu știe ce să comande și speră ca rezolvarea acestei dileme să vină din partea chelneriței.
Chelnerița, o foarte bună vânzătoare, reușește să-și aducă clienta în pragul depresiei.Dumnezeu se întâlnește cu amândouă, le servește cea mai simplă lecție de viață și le face nota de plată.

”Căutam actrița pentru rolul lui Dumnezeu și la o repetiție Maia Morgenstern mi-a propus să joc eu. Am zis "da" în glumă și m-am văzut pe afiș. Rodica Mandache a încurajat inițiativa și mi-am zis:" este cea mai tare modalitate să te răzbuni pe un regizor". Vă anunt oficial că nu intenționez să repet isprava. Sergiu Nicolaescu e doar unul. De-acum încolo voi avea grija ce răspund. (....) Am două mari șanse: să ies foarte prost sau să am bafta începătorului. Aveți umor, da? Atunci riscați sa vedeti cu ce vă servim”, declară, cu umor, regizoarea. Decorul este realizat de Imelda Manu, iar costumele sunt create de Mirela Traistaru.

Biletele se găsesc la Agenția Operei.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta