Timisoara

Cu 20% din impozitul pe profit poti salva vietile a mii de copii

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
655

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mai aveți patru zile pentru a salva o viață
Cu 20% din impozitul pe profit poți salva viețile a mii de copii

București, 28 decembrie 2015. Salvați Copiii România anunță că în 2016 va dota 25 de maternități cu echipamente necesare pentru salvarea micuților născuți prematur. Organizația continuă astfel programul național de dotare a maternităților cu aparatură performantă prin campania ”Un gest pentru o viață”, prin care dă o șansă la viață copiilor născuți prematur în orice colț al țării.
De aceea, Salvați Copiii lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.
Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei de la adresa http://salvaticopiii.ro/upload/p0004000300000003_Contract_sponsorizare_douazeci_la_suta_2015.pdf.
Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero.
Important de știut, suma direcționată nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la31 decembrie 2015. Mai multe informatii pe www.salvaticopiii.ro, la mara.niculescu@salvaticopiii.ro, director financiar, și la 0744.360.915.
Dotarea maternităților este un demers vital pentru supraviețuirea a mii de copii. Nașterea unui copil înainte de termen este de multe ori o problemă de viață și de moarte în România, unde mortalitatea infantilă se menține la un nivel ridicat în comparație cu celelalte țări din Uniunea Europeană. De aceea, îi invităm pe toți cei care cred că împreună putem schimba statisticile sumbre să ne fie alături și să redirecționeze 20% din impozitul pe profit către Salvați Copiii. Până acum, am reușit să dotăm 58 maternități cu echipamente vitale pentru salvarea vieților bebelușilor născuți prematur”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Datele statistice arată că 1.700 de copii mai mici de un an au murit în 2014 în spitalele din România, iar lipsa aparaturii se numără printre principalele cauze ale acestor cifre cutremurătoare.
La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an pierde lupta cu viața. În consecință, și în 2015, țara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii, cauza principală fiind naşterile premature.
Prin campania de reducere a mortalității infantile, începută de Salvați Copiiiîn urmă cu trei ani, s-auinvestit 7.300.000 de lei în dotarea cu echipamente medicale performante a 58 de maternități și secții de nou-născuțidin 34 de județe ale țării. În total, 18.000 de copii născuți prematur au fost ajutați să supraviețuiască.
Unitățile dotate de Salvați Copiii au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilaţie sau alte echipamente performante necesare salvării vieţilor bebeluşilor născuţi prematur. Salvați Copiii România a dotat cu 186 de echipamente performante maternități din: Pitești, Brașov, București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara, Vaslui, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Botoșani, Bacău, Ploiești, Focșani, Galați, Călărași, Satu Mare, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Zalău, Oradea, Slatina, Slobozia, Segarcea, Hârlău, Târgu Jiu, Drobeta Turnu-Severin și Vatra Dornei.
Mai mult, în cadrul programului, 18.900 de mame, gravide și copii din 31 de comunități defavorizate au primit suport medical și material.
Ultimele zile din 2015 pot fi un bun prilej de a face o faptă bună pentru mii de copii din România: direcționarea a 20% din impozitul pe profitul datorat statului către Organizația Salvați Copiii pentru programul național de dotare a maternităților. Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2015.