Timisoara

Cum sa prepari coq au vin - reteta originala

Cum sa prepari coq au vin – reteta originala

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 2 luni si 10 ore
Vizualizari
182

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Una din cele mai apreciate feluri de mancare de catre persoanele care merg la restaurant, de catre persoanele care stiu sa aprecieze un preparat rafinat, este coq au vin. De provenienta franceza, reteta coq au vin se traduce prin cocos cu vin sau inabusit in vin si este extrem de delicioasa, sanatoasa si usoara. Pentru a prepara coq au vin reteta originala, gospodinele trebuie sa aiba ingredientele potrivite si sa urmeze instructiunile.

Ce ingrediente sunt necesare pentru coq au vin reteta originala
?

Pentru a prepara coq au vin, gospodinele au nevoie de un pachet de copane La Provincia, de 500 de ml de vin rosu sec, de trei cepe mari, 2 morcovi, 2 radacini de telina, dar si de 50 de grame de unt, de 5 catei de usturoi, o lingura de cimbru si o lingura de rozmarin. In plus, gospodinele mai au nevoie si de cateva linguri de ulei de masline, sare si piper.

Toate ingredientele necesare pentru a prepara coq au vin trebuie alese cu atentie, sa fie proaspete si naturale, vinul preferabil sa fie de tara, iar copanele sa apartina marcii La Provincia. Originar de pe plaiurile frantuzesti, coq au vin este o adevarata delicatesa apreciata in intreaga lume, deloc dificil de preparat, fiind foarte gustoasa si aromata.

Cum se prepara coq au vin reteta originala?

Coq au vin se prepara foarte simplu. Se curata, se spala si se taie radacinile de teina, cepele marunt si morcovii rondele. Se stropesc legumele cu putin ulei de masline si se prajesc in cuptor pentru un sfert de ora.

Separat, intr-o tigaie de dimensiuni mari, pusa pe aragaz, se incalzeste restul de ulei de masline si untul si se rumenesc copanelele La Provincia dupa ce acestea au fost condimentate. Cand copanele sujnt suficient de rumenite, se pun intr-o cratita adanca alaturi de legumele scoase din cuptor. Se toarna restul de vin rosu sec si se lasa pe aragaz la foc mediu timp de 40 de minute. In cratita se mai adauga si cateii de usturoi pisati.

Dupa cele 40 de minute, se muta oala in cuptorul preincalzit unde se mai lasa inca jumatate de ora. Acum, preparatul este gata de scos din cuptor si servit fierbinte, alaturi de mamaliga, o garnitura sau un sos.

Ponturi de la bucatar pentru reusita retetei coq au vin

Cat timp cocosul in vin se afla la cuptor, trebuie verificat in permanenta. In cazul in care zeama scade, se acopera oala cu capac sau cu folie de aluminiu si se completeaza cu apa sau cu vin.

Garniturile potrivite in acest sens sunt smantana sau salata proaspata de vara, precum si legumele fierte. Sosul de la reteta Coq au vin este comestibil, mai ales ca alcoolul s-a evaporat cand alcoolul a atins punctu de fierbere.

Pentru un gust deosebit, se pot lasa pulpele de pui La Provincia la macerat in vin, in sare si in busuioc pentru cateva ore. La final, se pot adauga cateva fire de ceapa verde tocata peste preparat, pentru un aspect si un gust imbietor.

Autor

  • Digital Metrics
  • 0Partener de afaceri

  • Viziunea Digital Metrics: Indrazneala, creativitatea, promptitudinea si atentia pentru detalii definesc agentia Digital Metrics in tot ceea ce face. Toate campaniile noastre au in centrul lor clientul si sunt orientate catre rezultate masurabile. Beneficiem de cele mai actuale tool-uri de marketing online, avem statistici de la mai mult de 100 de campanii de SEO desfasurate.
  • Timisoara
  • 0743204060