Timisoara

Cupa Davis: Romania - Solvenia in weekend la Arad

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
304

Voteaza & Distribuie

Descriere

La sfârșitul acestei săptămâni, echipa de tenis a României va întâlni echipa Sloveniei în primul tur al Grupei I din zona Euro-Africană a Cupei Davis. Componenții echipei României, Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea au participat marți, alături de căpitanul nejucător Andrei Pavel, la o conferință de presă în care și-au exprimat încrederea că vor reuși să termine învingători în fața slovenilor.
'Cred că noi avem prima șansă, mai ales că jucăm acasă, jucăm acasă la Marius Copil, la Arad, unde am fost primiți cu deosebită căldură. Șansa este a noastră, mai ales că jucăm cu Slovenia, ai cărei jucători nu au avut nici ei rezultate deosebite în ultima vreme, dar cu toate acestea rămân niște jucători foarte periculoși. Prima zi va fi foarte importantă și, dacă am reuși să luăm două puncte la meciurile de simplu, ar fi extraordinar. Dar se știe că la Cupa Davis trebuie să faci trei puncte și nu contează când și cum', a declarat Andrei Pavel.
Vorbind despre suprafața de joc, căpitanul nejucător al echipei României a spus că aceasta nu este foarte, foarte rapidă, dar convine jucătorilor români.
Aceasta pentru că lui Marius Copil, care se știe că are un serviciu foarte puternic, îi place să joace și de pe fundul terenului, apoi îl avem pe Adrian Ungur, care joacă mai mult de pe fundul terenului, deci suprafața poate fi apreciată ca fiind foarte bună.
'Condițiile sunt extraordinare, sala a fost amenajată foarte frumos într-un timp foarte scurt, deci se văd eforturile pe care le-a făcut orașul Arad și le mulțumim împreună cu Federația de Tenis. Cum am mai spus, locuim la hotelul familiei lui Marius Copil, căreia îi mulțumim foarte mult, pentru că ne simțim incredibil', a mai spus căpitanul nejucător al echipei României.
La rândul său, căpitanul nejucător al echipei Sloveniei, Blaj Tupej, a spus în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o alături de jucătorii sloveni, că echipa României este favorită în meciul de la finele acestei săptămâni, șansele de victorie fiind de 60% — 40% în favoarea românilor. Dar, în același timp, apreciază valoarea incontestabilă a echipei de dublu, Tecău/Mergea, însă crede că partida nu va fi decisă după meciul de duminică, ci după meciurile de simplu, de duminică.
'Suntem mulțumiți de suprafața de joc care nu este foarte rapidă, dar și de condițiile oferite de organizatori la Arad, pe care le apreciem la superlativ', a conchis Blaj Tupej.
Festivitatea tragerii la sorți a jocurilor din cadrul meciului România — Slovenia va avea loc joi, 3 martie, începând cu ora 12,30, în Sala 'Regele Ferdinand' din Palatul administrativ al municipiului Arad.
sursa: agerpres.ro

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro