Timisoara

Curs Sef de sala restaurant

Curs autorizat ANC Sef sala de restaurant

Detalii

Telefon
0256220357, 0726220357
Web
http://www.scoalaeurotraining.ro/cursuri/curs-ef-de-sal-restaurant-matre-dhtel-
Social links
Categorie
Cursuri educatie
Locatie
Scoala Eurotraining
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Apartine de
Scoala Eurotraining
Vizualizari
1112

Voteaza & Distribuie

Descriere

Școala Eurotraining Timișoara organizează curs de Şef de sală restaurant (Maître d’hôtel) acreditat ANC, care face parte din domeniul ocupațional Turism, hoteluri, restaurante.

Maître d’hotel (şeful de sală restaurant) răspunde de întreaga activitate din saloanele restaurantului.
Ocupaţia necesită cunoştinţe temeinice de gastronomie (arta culinară), oenologie, simţ comercial, diplomaţie, amabilitate, o bună memorie vizuală şi aptitudini de conducător.

- organizează brigăzile de servire şi supraveghează activitatea de aranjare a salonului (mise-en-place).
- întocmeşte grafice de lucru pentru ospătari şi ajutorii acestora cât şi grafice pentru activitatea de curăţenie/întreţinere , urmărind corecta realizare a operaţiunilor de curăţenie/ întreţinere.
- primeşte clienţii (sarcină prioritară), îi sfătuieşte (consiliază) în alegerea preparatelor şi băuturilor, ia comanda şi o transmite ospătarului. - --- asigură legătura cu bucătăria pentru a realiza vânzările.
- efectuează operaţiuni de tranşare, flambare, porţionare şi pregătire a diferitelor preparate şi piese în saloanele restaurantului.
- preia sesizările clienţilor şi le rezolvă cât mai operativ, în limita competenţelor.
- participă, împreună cu directorul de restaurant, la selecţia personalului de servire, preocupându-se de pregătirea şi perfecţionarea profesională a acestuia.
- se asigură că listele conţin denumirile corecte ale preparatelor şi băuturilor, cu preţurile reale, completate la zi, fără ştersături şi adăugiri. - --- întocmeşte împreună cu beneficiarii, meniurile pentru diverse evenimente sau grupuri de turişti.
- urmăreşte serviciul efectuat de ospătari şi ajutorii acestora, intervenind ori de câte ori este nevoie.
- asigură respectarea normelor de protecţie a muncii şi pe cele igienico-sanitare de către personalul de servire.

În afară de cunoştinţele de bază teoretice şi practice, trebuie să stăpânească bine comunicarea în cel puţin două limbi de circulaţie internaţională (franceză, engleză) şi utilizarea calculatorului.

Documente necesare pentru înscriere:
  • Copie act de identitate
  • Copie certificat de naștere
  • Copie de pe certificatul de căsătorie (dacă este cazul)
  • Copie de pe ultimul act de studiu/foaia matricolă/adeverință de absolvire
  • Adeverință medicală
Modalități de plată:

Plata se poate realiza sub două forme:
  • În rate egale conform contractului de formare profesională încheiat la înscriere
  • Integral la înscriere, caz în care veți beneficia de 5% reducere.

Orar

Luni - Vineri: 9:00 - 18:00