Timisoara

Curs de actorie pentru copii

Curs de actorie pentru copii

Detalii

Telefon
0720762073, 0723297456, 0766413937
Web
http://www.companiadearte.com
Pret
10 LEI
Categorie
Cursuri arta/cultura
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
1024

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cursurile de actorie pentru copii, organizate de Compania D’arte în Timișoara și susținute de Mariana Luca, sunt cursuri prin care se urmărește în mod special dezvoltarea personală a copilului prin tehnicile actoriei. Cursul se adresează tuturor copiilor, nu este doar pentru copiii etichetați că fiind “talentati pentru actorie”. Din acest motiv NU exista preselectie. Orice copil doreste sa vina la cursul de actorie, este binevenit si se lucreaza cu el conform personalitatii lui.
Cursul de actorie NU este un curs în care copiii învață “cum să se prefaca”, cum “sa joace teatru”, sau să dobândească microbul “vedetismului”, după cum există uneori percepția asupra artei actorului. În cadrul acestui curs, copiii sunt îndrumați să se manifeste ei înșiși conform personalității proprii. Prin jocurile teatrale specifice actoriei, copiii sunt încurajați să se exprime liber pentru eliberarea de blocaje, de inhibiții, pentru dezvoltarea abilitatilor latente sau recunoscute.
Cursul de actorie este conceput cu scopul esențial, că fiecare copil care participă la curs să-și dezvolte diferite aptitudini sau să se elibereze de frânele care îi disturbă manifestarea conform potențialului propriu. Jocurile teatrale precum și celelalte mijloace specifice actoriei, inclusiv participarea la spectacolul final, oferă un cadru securizat și stimulativ, astfel încât copilul să se simtă liber să se manifeste. Va descoperi un loc în care este încurajat să se comunice pe șine și este ascultat, iar opinia lui și acțiunile pe care le face sunt urmărite de ceilalți și au efect asupra lor. Așadar copilul se va simți valorizat, va dobândi încredere că cine este el contează pentru ceilalți, își va afirmă competențele proprii cu îndrăzneală. Prin mijloacele de lucru aplicate, nu se produce un transplant de personalitate, copilul nu devine altcineva, ci își poate descoperi și afirma abilități latente.
Prin cursurile de actorie se urmărește: dezvoltarea pozitivă a personalității, stimularea gândirii creative, dezvoltarea imaginației, dezvoltarea capacității de atenție și concentrare , exersarea atenției distributive, dezvoltarea capacității de memorare, dezvoltarea vitezei de reacție, dezvoltarea spontaneității, exersarea capacității de a luă decizii în situații dificile, dezvoltarea capacității de comunicare și adaptare socială, exersarea relaționării cu ceilalți într-un mod asertiv, încurajarea libertății de exprimare, a discursului liber și argumentat, dezvoltarea capacității de lectură și citire expresivă a unui text, exersarea libertății de expresie corporală, exersarea exprimării dezinhibate , redobândirea încrederii în capacitățile proprii, dezvoltarea și manifestarea personalizată la nivel fizic, mental, emoțional. Prin conceptul cursului și modul de lucru, este stimulată evoluția într-un mod eficient a fiecărui copil, conform potențialului propriu.
Cursul de actorie se desfășoară pe parcursul a minim 6 luni și maxim 8 luni – in functie de evolutia grupei - și cuprinde câte un atelier de 90 de minute pe săptămâna. La finalul cursului se organizează pe o scenă publică din Timișoara un spectacol cuprinzând toate elementele specifice unui spectacol teatral, special concepute pentru fiecare grupa in parte. Se oferă fotografii și filmări realizare în timpul cursului, precum și la spectacolul final. De asemenea, participanții la curs vor primi o diplomă de participare.
Grupele se formează permanent în perioada septembrie 2014 - ianuarie 2015. O grupă cuprinde un număr de 10 copii. Grupele de lucru sunt constituite pe categorii de vârstă, pentru a permite relaționarea armonioasă a copiilor și pentru a se lucra eficient conform necesităților fiecărei vârste a copilului.
Dorești să-i oferi copilului tău posibilitatea unei dezvoltări armonioase a personalității? Încearcă să-l îndrumi și către un curs de actorie. Poate avea efecte pozitive neașteptate asupra evoluției lui.
Informații suplimentare va oferim pe site.