Timisoara

Curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului

Detalii

Categorie
Cursuri educatie
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
778

Voteaza & Distribuie

Descriere

Academia Americana a Chirurgilor Ortopezi (AAOS) impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara si Clinicile I si II de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgenta “Pius Brânzeu” organizează in perioada 20-24 aprilie 2015 un curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulației umărului.
Cursul intitulat „AAOS-Romania Comprehensive Shoulder Course” este creditat de Colegiul Medicilor din Romania si are doua segmente. Prima parte este destinata tehnicilor avansate de rezolvare artoscopica a patologiei articulației umărului, in cadrul căruia vor fi pregătiți patru tineri specialiști din Romania si Serbia. Al doilea segment este destinat însușirilor noțiunilor de baza in chirurgia umărului, in cadrul căruia pe langa baza teoretica participanții vor avea posibilitatea sa-si testeze aptitudinile practice pe modele artificiale de umăr respectiv sa urmărească intervenții chirurgicale in timp real (“live surgery”) efectuate de instructori in cadrul celor doua clinici de ortopedie.
Lectorii invitati sunt nume de prestigiu in chirurgia umarului: Prof. Dr. Guido Marra, Seful programului de umar al Universitatii Northwestern din Chicago si Dr. William Stetson, Presedintele Comitetului de programe internationale al AAOS.
Evenimentul se bucura de un interes imens din partea tinerilor specialisti si rezidenti interesați de diagnosticul si tratamentul artroscopic al patologiei articulației umărului. A fost limitat la 80 de participanti din principalele centre universitare ale tarii precum si internaționali, pana in prezent confirmând prezenta la curs ortopezi din 5 tari.
Conferinta de presa din cadrul cursului de chirurgie artroscopica a umarului va avea loc Joi, 23 aprilie 2015 ora 13:00, la Centrul de Chirurgie experimentala “Pius Branzeu” din Timisoara, P-ta Eftimie Murgu, nr.2.
Organizatori curs,
Prof. Dr. Radu Prejbeanu – Sef Clinica I Ortopedie
Prof. Dr. Jenel Patrascu – Sef Clinica II Ortopedie