Timisoara

Curs inedit la fundatia „Pentru Voi”

Curs inedit la fundatia „Pentru Voi”

Detalii

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
574

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada 12-13 mai 2014, la Fundaţia „Pentru Voi” se desfăşoară în premieră naţională un curs de formare incluziv ce vizează îmbunătăţirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi în spaţiul comunitar.

Cursul este parte a proiectului “New Paths To Inclusion”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Lifelong Learning Programme şi are ca scop transformarea serviciilor pentru persoanele cu dizabilităţi astfel încât incluziunea şi sprijinul centrat pe persoană să devină practici standard în cadrul comunităţilor.

Trainer-ul cursului este doamna Julie Lunt din Marea Britanie, Directorul New Paths “Developing Inclusive Communities”, care susţine cel de al patrulea modul din cadrul cursului de formare denumit “Analiza centrată pe persoană”. Participanţii sunt persoane cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai Fundaţiei Fundaţiei “Pentru Voi”, părinţi ai acestora şi personal al Fundaţiei “Pentru Voi”.

“Elementul de noutate pe care îl aduce acest curs este tocmai caracterul lui incluziv, faptul că este un program de formare profesională care se adresează în egală măsură persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, familiilor lor şi profesioniştilor care lucrează cu ele. Planurile personale ale persoanelor cu dizabilităţi, după care se lucrează în serviciile comunitare, sunt concepute împreună de beneficiari, familiile lor si profesionişti”, a declarat Laila Onu, Director Exectutiv.

Proiectul “New Paths To Inclusion” reuneşte 19 organizaţii, furnizori de servicii sociale, universităţi şi centre de cercetare din 13 ţări europene şi Canada, iar training-ul incluziv în Practica şi planificarea centrată pe persoană care este derulat în cadrul proiectului se mai desfăşoară pe lângă România şi în Croaţia, Portugalia, Slovacia şi Spania.

Pentru mai multe informaţii despre proiect vizitaţi www.pentruvoi.ro şi www.facebook.com/foundationpentruvoi.