Timisoara

Cursuri distractive de limba romana pentru studentii Erasmus de la Universitatea Politehnica Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
479

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cursuri distractive de limba română pentru studenții Erasmus de la Universitatea Politehnica Timișoara

În perioada aprilie – iunie 2016, studenții Erasmus de la Universitatea Politehnica din Timișoara au învățat de la colegii lor de la Facultatea de Științe ale Comunicării cum să se exprime în limba română și au aflat o mulțime de lucruri noi și inedite despre cultura română. La finalul cursului, studenții străini, în majoritate veniți de la universități din Franta, Italia, Serbia și Turcia, au primit diplome de participare și câteva cadouri surpriză din partea colegilor lor de la Comunicare.

Proiectul este rezultatul colaborării dintre Biblioteca UPT, Facultatea de Științe ale Comunicării și Departamentul de Relații Internaționale. El va fi reluat la toamnă, cu studenții Erasmus care vor veni la Politehnică pentru primul semestru.

„Cursul a fost gândit să-i ajute pe studenții Erasmus de la Politehnica Timişoara să asimileze câteva cunoștințe de limbă română, de istorie și cultură românească. Proiectul nostru a fost foarte bine primit de cadrele didactice și studenții de la Facultatea de Comunicare și de reprezentanții Departamantului de Relații Internaționale, astfel încât am reușit să creăm la bibliotecă o ambianță plăcută pentru studenți. Studenții de la Comunicare au reușit să capteze atenția colegilor lor Erasmus cu prezentări de cultură și civilizație românească, cu discuții pe teme comune studențești și au reușit să strângă prietenii și să socializeze între ei. Astăzi, când acest proiect a luat sfârșit, am constatat o legătură foarte plăcută care s-a creat între studenții noștri și studenții Erasmus și sperăm ca ei să revină în Timișoara ca studenți sau ca turiști împreună cu prieteni din țările lor de origine”, a declarat Erica Oteșteanu, director Biblioteca UPT.