Timisoara

Das Lied in mir

Das Lied in mir

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
768

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 20 februarie 201418.30

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

În data de 20 februarie 2014, la ora 18:30, Centrul Cultural German Timișoara și lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica Timișoara prezintă filmul „Das Lied in mir“ din anul 2010, în regia lui Florian Cossen. Proiecția are loc în cadrul seriei de filme germane„Vedere panoramică – regizori contemporani” în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy 7).

Un cântec de leagăn spaniol auzit în aeroportul din Buenos Aires, o răvășește complet pe Maria, o înotătoare în vârstă de 31 de ani, care intenționează să zboare la o competiție de înot în Chile. Ea pierde zborul de legătură spre Chile, își pierde pașaportul și trebuie să rămână în Buenos Aires. Întrebări peste întrebări îi trec prin minte în timp ce încearcă să găsească explicații. Doar tatăl ei Anton, care sosește în Buenos Aires pentru ea, îi poate da răspunsuri la întrebările presante. Astfel Maria află că s-a născut în Argentina, că părinții ei biologici au fost victimele dictaturii militare din Argentina și că Anton și soția sa au adoptat-o și dus-o în Germania, unde a trăit cea mare parte a vieții ei. Acum Maria vrea să afle mai multe despre trecutul și familia ei.

Filmul lui Florian Cossen a fost premiat cu Premiul publicului și cu Premiul FIPRESCI la World Film Festival Montréal 2010, cu Golden Icon pentru cel mai bun film german la Zürich Film Festival 2010, cu Premiul Bavarez de Film pentru cea mai bună camera și în 2011 cu premiul Deutscher Filmpreis în categoriile „cel mai bun rol secundar feminin” și „cea mai bună muzică de film”.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta