Timisoara

De ce vara este un moment bun sa iti cauti job? Peste 600 de pozitii la nivel national. Targ de joburi pentru absolventi

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
523

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

De ce vara este un moment bun să îți cauți job? Peste 600 de poziţii la nivel naţional
În perioada 13 iunie – 14 august 2016, pe Hipo.ro, are loc Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți

În perioada 13 iunie – 14 august2016 are loc cea de-a 10 ediție a Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi, un proiect adresat studenţilor şi masteranzilor care îşi finalizează studiile universitare în această vară. Peste 600 de poziţii deschise la nivel naţional, 35 de companii care au planuri de recrutare pentru tinerii absolvenți și 70 de programe plătite de Internship, Trainee și Stagii de Practică definesc ediția din acest an.

De ce vara este un moment bun să îți cauți job?
Din perspectiva companiilor, tendința ultimilor ani este de a recruta candidați entry-level în lunile iulie – august – septembrie. În urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie – martie 2016, a reieşit că 26% dintre angajatori au deschise programe şi joburi dedicate juniorilor (studenţilor, masteranzilor, proaspăt absolvenţilor), în perioada octombrie – decembrie, programe și joburi pentru care procesul de recrutare se desfășoară pe parcursul verii. Companiile care participă la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți au deschise peste 70 de programe plătite de Internship, Trainee și Stagii de Practică, perfecte pentru un start de succes în carieră.

Joburi la nivel naţional! Cei care participă la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, în departamente diverse de activitate, pozițiile fiind deschise exclusiv pentru candidați cu studii superioare.Oportunitățile de carieră sunt deschise la nivel național, în orașe precum: București, Iași, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Roman, Zalău, Mioveni, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Sibiu, Constanța, Roman, Botoșani, Deva și multe altele.

În cadrul ediției cu numărul 10 a Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți,35 de angajatori au planuri de recrutare pentru această vară, având deschise joburi pentru candidați cu 0-3 ani experiență, în domenii diverse de activitate, precum:
Servicii&BPO: Accenture, Computer Generated Solutions România, DB Schenker Global Services Europe
Auto: Grup Renault România
Bancar-Servicii Financiare: Libra Internet Bank, TMF România, OTP Advisors, Otto Broker, PIRAEUS BANK, ProCredit Bank
Consultanta: KPMG România, Deloitte România
Inginerie: EGGER, Tenaris, VALEO LIGHTING INJECTION
IT&C: Unicredit Business Integrated Solutions, UPC România, Vodafone Shared Services România, Xerox, EEU Software, NOBEL, SUVODA SOTWARE, Ubisoft România
FMCG: McDonald’s România, Nestle România, Intersnack România, L’Oréal România,
Tehnic: Schneider Electric, Continental, Romstal Group
Farmaceutice: Zentiva
Turism: Amoma,
Publicitate&Media: Ziarul Bursa

Cerințele angajatorilor?
Portalul de carieră Hipo.ro a realizat în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 un raport cu privire la Piața Forței de Muncă în 2016. În urma interpretării rezultatelor a reieșit că numărul ofertelor de angajare pentru juniori a crescut cu 3 procente față de anul trecut, ceea ce înseamnă că în 2016 companiile vor dezvolta mai multe programe pentru tineri, cu scopul de a-i forma și reține pe termen mediu și lung în companie. La capitolul cerințe, 19.6% dintre angajatorii consideră programele de internship și stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor, alături de experiența de lucru anterioară (19.3), specializarea de la facultate sau masterul urmat (12.6%), cunoașterea a două limbi străine (12.5%), implicarea în activități extracurriculare (12.1%), implicarea în ONG-uri studentesti (7.6%), studiile în străinătate (4.7%), deținerea de certificări/atestate (4.3%), rezultate academice bune (4.2%). În plus, din Raportul Hipo privind Piața Forței de Muncă în 2016, a reieșit că angajatorii investesc din ce în ce mai mult în programele de training și dezvoltare profesională: 97% dintre angajatori măresc sau păstrează constant bugetele de training, investind în dezvoltarea profesională a angajaților pe termen lung.

Participarea la eveniment este accesibilă tuturor celor care deţin un laptop/tabletă şi conexiune la internet. Prin faptul că se desfăşoară online, Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi elimină barierele geografice fiind accesibil tuturor, indiferent de oraşul în care locuiesc, în România sau în străinătate. Cei care sunt interesaţi să participe la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe portalul de carieră Hipo.ro. După logare, pot accesa platforma evenimentului şi pot aplica la oportunităţile de carieră oferite de angajatori din toată ţara.
În plus, participarea la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți le aduce candidațiilor care se înscriu și își fac un CV completat în proporție de minimum 50% pe Hipo.ro șansa de a câștiga, prin tragere la sorți, o Tabletă Lenovo Yoga Tab 3! Crearea unui cont nou durează mai puțin de 2 minute și se poate face atât prin completarea formularului pe Hipo, cât și prin importarea datelor din Facebook sau LinkedIn.
Oportunitățile de carieră oferite în cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi vor fi actualizate constant până pe 14 august 2016, la secţiunea dedicată proiectului.

Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.
Având o experiență de 10 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienților și candidaților cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din Romania organizat bianual în București, Timișoara), www.HiPo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal și IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în carieră adresată studenților și masteranziilor din domeniul economic și tehnic distribuită în cele mai importante centre universitare din țară), DevTalks (proiectul reunește 1000 de developeri & profesioniști IT pasionați de zonele web, online, cloud computing și big data) Târgul Virtual pentru Absolvenți și Angajatori de TOP Virtual.