Timisoara

Degustare Vinarte la enoteca-restaurant Amphora.

Degustare Vinarte la enoteca-restaurant Amphora.

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 3 saptamani
Vizualizari
824

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 15 noiembrie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Ce: Gustul vinurilor de la Vinarte
Unde: Enoteca-restaurant AMPHORA, str. Hector nr. 4, BASTION (dinspre Continental)
Când: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014, de la orele 19:00
Cine prezintă: sommelier-ul casei Vinarte

Intrarea liberă. Eveniment organizat de enoteca-restaurant AMPHORA si Vinarte.

Din entuziasmul unui grup de investitori români, francezi şi italieni, pasionaţi de viticultură şi încrezători în extraordinarul potenţial al viilor româneşti este semnat, în anul 1998, actul de naştere al companiei. Vinarte cuprinde 3 domenii (un total de aproape 344 de hectare de vie) care astăzi formează structura productivă a societăţii, respectiv Villa Zorilor - Dealu Mare, Bolovanu - Sâmbureşti şi Stârmina – Mehedinţi, fiecare având propria ”personalitate” modelată de condiţiile diferite de sol şi climă.
Domnul Sergio Faleschini spunea despre vinurile din familia Vinarte: Vinul este poezia pământului. Vinarte, în cele trei domenii de renume pe care le deţine, Dealu Mare, Sâmbureşti şi Mehedinţi, şi-a propus să culeagă aceste versuri şi să le adune într-o colecţie. “Am asamblat tradiţia şi potenţialul excepţional al viilor noastre cu tehnica de vinificare modernă, fară a neglija geniul uman care le produce, în speranţa de a fi reuşit să contribuim la naşterea unei noi generaţii de mari vinuri româneşti. Măsura reuşitei o putem avea numai de la cei care vor dori să guste vinurile pe care specialiştii Vinarte şi-au pus semnătura."

SOARE: este un Cabernet Sauvignon autentic care își are originea în patria cabernetului și anume Sâmburești crama Bolovanu. Enologul Vinarte domnul Iustin Urucu spune despre strugurii din care este făcut Soare că sunt struguri care se coc noapteaă, datorită solului pietros , bolovănos, acesta se încarcă pe timpul zilei cu căldura solară iar noaptea când temperatura scade toată căldura din bolovanii, pietrele solului se ridică către ciorchinii de Cabernet. Soare este un vin limpede, roşu rubiniu intens strălucitor cu nuanţe brun roşcate cu arome caracteristice de fructe de pădure (zmeură şi coacăze negre), vanilie, caramel, ciocolată şi condimente fine
PRINCE MIRCEA: este un Merlot care provine de la Crama Stârmina jud Mehedinți acolo unde seara aproape se aude Dunărea. Prince Mircea este un Merlot tipic, limpede, roşu rubiniu intens strălucitor cu reflexii brun roşcate cu un nas intens şi elegant și arome caracteristice de prune coapte şi fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră, condimente dulci.
CUVEE D'EXCELLENCE SAUVIGNON BLANC: este un Sauvignon care provine de la crama Stârmina, jud. Mehedinți, și este un Sauvignon puțin atipic având la bază metoda alsaciană, metodă la care învechirea vinului nu se face doar în clasice barrique de stejar ci și o scurtă baricare în barrique de salcâm de 400 l. La bază este un cupaj de Pettit Sauvignon cu Gros Sauvignon limpede strălucitor cu o culoare galben pai cu nuanţe verzui, nas intens şi fin în acelaşi timp, uşor mineral, arome de flori de soc, pere abate şi mere verzi.
POSTS

Filtre eveniment

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta