Timisoara

Dermaviduals - cosmetice dermatologice in Timisoara

Dermaviduals - cosmetice dermatologice in Timisoara

Detalii anunt

Web
www.dermocenter.ro
Categorie
Anunturi infrumusetare
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
Salon Dermocenter
Vizualizari
6181

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Dermaviduals - cosmetice dermatologice in Timisoara - produsele de ingrijire a pielii

Ar fi o evolutie binevenită dacă toti producătorii de cosmetice ar decide să-si adapteze produsele cerintelor dermatologice actuale, adică de fapt cerintelor pielii (derma=piele).
Caracteristici de calitate
Legat de acesta, ar fi bine să ne referim la un articol publicat, care descrie intr-o
manieră excelentă situatia din domeniul cosmetic din punct de vedere al curătării pielii:
Kownatzki E., Gesundheitsschliche Wirkungen von Kosmetika (efectele adverse ale cosmeticelor), Kosmetische Medizin 2 (1), 6-7 (2000).
Observatie: revista citată aici se intitulează „Kosmetische Medizin” (Medicină
cosmetică), ceea ce sugerează că nu mai există o delimitare clară intre cele două domenii. Aparitia cosmeticelor dermatologice, deci a cosmeticelor concepute si fabricate respectind criterii deramatologice in loc de criterii comerciale, castigă din ce in ce mai multă importantă econimică.
După cum a fost arătat mai sus, termenul de „cosmetice dermatologice” descrie pe scurt caracteristicile de calitate ale gamei de produse KOKO. Totusi, descrieri ca „testat dermatologic” nu sunt incluse, deoarece aceasta este o cerintă de bază, elementară, pe care produsele KOKO-Dermaviduals o indeplinesc, fără a mai aminti.

Caracteristicile cosmeticelor dermatologice:

Nu contin:
  • emulgatori
  • conservanti
  • uleiuri minerale
  • parfumuri si coloranti
  • amine
  • siliconi.
Aceste criterii nu sunt respectate de către cosmeticele conventionale, si se poate vedea foarte clar in codurile INCI privind compozitia lor. Ne-am referit explicit la acest lucru intr-una din publicayiile noastre (Kosmetik International 6, 114-116 ). Asa cum a arătat articolul lui Kownatzki, emulgatorii pot produce neurodermite. Prin urmare, cosmeticele concepute si fabricate respectand beneficiile dermatologice nu trebuie, să contină emulgatori. Iar parfumurile se află cu sigurantă in randul substantelor care pot produce sensibilizarea pielii. Cele mai afectate sunt persoanele cu pielea sensibilă sau deteriorată. Acelasi lucru este aplicabil si pentru conservanti. Din punct de vedere dermatologic este recomandat să se evite produsele care contin substantele mai sus mentionate. Uleiurile minerale si siliconii afectează capacitatea de auto-regenerare a pielii; lucrări ale unor oameni de stiintă renumiti, pe această temă, au fost publicate pe tot globul.
Chiar dacă se repetă mereu acest fapt, aceste produse cosmetice si dermatologice ar trebui să nu afecteze sănătatea, si acest lucru nu mai reprezintă ultima descoperire. Adevărul este că fabricarea produselor fără conservanti si parfumuri este de obicei de cateva ori mai costisitoare decat a produselor conservate conventional si parfumate, mai ales deoarece materiile prime fără parfum (pure) trebuie procesate special in cremele ce contin apă, care nu sunt standardizate. Datorită structurării preturilor, multi fabricanti nu sunt in pozitia de a alege azi o gamă de produse fără compromisuri dermatologice. Ca rezultat, criteriile mentionate mai sus au devenit de mult un concept politic, dar consideratiile economice sunt puse inaintea celor mai dezirabile puncte de vedere dermatologice.

Profilaxie
Evaluarea substantelor mai sus-mentionate demonstrează ce inseamnă cosmeticele dermatologice comparativ cu celelalte. Din nefericire, proprietătile negative ale substantelor sunt citate predominant in literatura dermatologică, si mai putin in literatura cosmetică. Dermatologia si literatura legată de acest domeniu abordează in principal fiziologia si biochimia pielii. Dermatologia reprezintă exclusiv stiinta pielii. Dar bolile de piele joacă un rol important. referitor la acest fapt. O altă caracteristică a cosmeticelor dermatologice este ingrijirea si prevenirea problemelor si bolilor de piele, deci trebuie să nu contină substante de sensibilizare (conservanti, parfumuri), emulgatori degresanti, care
pot cauza neurodermite, si substante care pot cauza acnee (de exemplu etoxilati:
“Majorca acne”).
Pentru informatii suplimentare, vă rugăm consultati Kosmetik International 3, 16-18 (2000).
Alte calităti ale produselor cosmetice dermatologice sunt:
- ingredientele sunt identice sau similare componentelor naturale ale pielii
- structura cremelor este ca a sistemului DMS mai sus mentionat, care, in
structura sa fizică, este similar barierei naturale a pielii, deci se integrează in
structura cu strat dublu a acesteia, fără să o perturbe.
Suma calitătilor mentionate ale produselor cosmetice dermatologice
demonstrează că acestea sunt foarte bine tolerate si potrivite pentru ingrijirea pielii sensibile si/sau cu probleme de sănătate.