Timisoara

Dincolo de limita cu Horia Colibasanu si Robert Serban

Dincolo de limita cu Horia Colibasanu si Robert Serban

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
155

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 12 februarie 201918:00-19:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Horia Colibasanu în dialog cu Robert Serban despre lumea alpinismului pornind de la volumul „Dincolo de limită“ de Reinhold Messner

Vă invităm marți, 12 februarie, ora 18.00, la o întâlnire cu Horia Colibășanu și Robert Șerban, un dialog despre lumea alpinismului, pornind de la cartea lui Reinhold Messner, „Dincolo de limită. O autobiografie în dialog cu Thomas Hüetlin“, publicată recent la Editura Humanitas, în traducerea lui Eugen Popa.

Reinhold Messner a mers de la bun început mai departe decât ceilalţi. La 20 de ani se număra printre cei mai buni alpiniști din Europa. E considerat astăzi ultimul mare explorator al timpurilor noastre. Ce anume îi dă aripi acestui om care învinge în tot ce-și propune să facă? De unde găsește mereu puterea de a se redescoperi? În această carte, Reinhold Messner vorbeşte despre ținuturile natale din Tirolul de Sud, despre familia sa, despre prietenie şi egoism, despre eşec şi despre instinctul lui de a face întotdeauna ce e corect.

Reinhold Messner este primul alpinist care a urcat pe toți cei 14 optmiari, cu echipament minimal și fără mască de oxigen.
A traversat pe jos Antarctica și Groenlanda, Tibetul și deșerturile Gobi și Taklamakan.
A atins primul vârf montan la vârsta de 5 ani.
Primul alpinist care a urcat singur pe Everest.
În prima lui expediție pe un optmiar, Nanga Parbat, și-a pierdut fratele. I-au fost amputate 6 degete de la picioare ca urmare a degerăturilor.
Este primul alpinist care a urcat cei mai înalți munți de pe toate cele 7 continente.
Apare de 9 ori în Cartea Recordurilor