Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Campania Spune DA! Sustine donarea de organe

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
1774

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 24 octombrie 201410-17

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Asociația Transplantaților din România (ATR)dă startul ediției 2014 a campaniei “Spune DA! Susține donarea de organe!”, care va ajunge în orașele Oradea (21 oct), Arad (22 oct) și Timișoara (23 și 25 oct). Campania este desfășurată și în acest an sub auspiciile Ministerului Sănătății și își propune creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la importanța dezvoltării unui curent favorabil în societatea civilă privind donarea de organe, pentru a veni în ajutorul numărului mare de pacienți de pe listele de așteptare și pentru care transplatul reprezintă ultima și singura soluție salvatoare.
Ziua de campanie, în fiecare oraș, este structurată pe trei momente principale:
  1. Dimineața Conferință de presă cu participarea coordonatorilor de transplant locali, a medicilor specialiști, a oficialităților administrative, a reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Județene de Protecție Persoane cu Dizabilități, reprezentanți ai clerului etc.;
  2. după-amiază, voluntari ATR și ai Crucii Roșii discută și distribuie materiale informative privind donarea, în zone pietonale frecventate de public;
  3. seara, o ceremonie cu lumină (lampioane sau lumânări) în memoria donatorilor.
"Activitatea de transplant este esenţială pentru un sistem medical modern. Acordăm o atenţie deosebită pentru această activitate medicală. Acţiunile pe care le-am derulat au permis remunerarea coordonatorilor de transplant, deblocarea de posturi şi creşterea numărului de spitale care să poată efectua operaţii de transplant. La fel de importantă este conştientizarea importanţei actului de donare, care poate salva astfel vieţi. Salut iniţiativa Asociaţiei Transplantaţilor din România, care atrage atenţia asupra donării şi aspectelor acesteia, de la aspecte legale la cele care ţin de activitatea de transplant, mai ales că România este pe primul loc în acest an în Europa în ceea ce priveşte creşterea procentului de transplant",a declarat Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
"Activitatea de informare și conștientizare a publicului cu privire la legalitatea și generozitatea actului donării a devenit pentru asociația noastră o tradiție. În acest sens, ATR desfășoară a VII – a ediție a Campaniei „Spune DA! Susține donarea de organe.”, în cadrul căreia încercăm să ajungem în cât mai multe locuri din țară unde să interacționăm cu oamenii, iar prin exemplul nostru, ca beneficiari ai unui transplant, să evidențiem șansa la o nouă viață oferită prin acceptarea donării. Începem această ediție a campaniei în orașul Oradea, oraș cu tradiție în declararea potențialilor donatori aflați în moarte cerebrală.” a declarat Presedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, Gheorghe Tache.

Ca parte a Campaniei, pe 24 octombrie, la Timișoara - Hotel Boavista - are loc a IV-a ediție a Conferinței naționale anuale a ATR, “Transplantul, pacientul în stare post transplant și viața cotidiană a acestuia”, eveniment organizat în colaborare cu Houston NPA.

Lucrările conferinței “Transplantul, pacientul în stare post transplant și viața cotidiană a acestuia” se vor derula în intervalul orar 10 – 17, la Hotel Boavista, avînd în program teme referitoare la: harta transplantului în România; indicația de transplant și accesul la transplant; monitorizarea pacientului transplantat; medicația imunosupresoare – noutăți; particularități, drepturile și obligațiile pacienților; cardul de sănătate&dosarul electronic; Programul național de transplant 2014 – 2015; nevoia de protecție socială și accesul la protecție socială al pacientului în stare post-transplant prin încadrarea acestuia în grad de handicap; dar și povești de viață ale celor care au beneficiat de transplant și cum le-a schimbat viața acest tratament.

Totodată se va aborda și tema legată de traseul pacienților care necesită transplant în sistemul sanitar românesc. Până la sala de operație este un proces lung: mai întâi pacientul se prezintă la centru de transplant, se efectuează tezte de compatibilitate, (pe lângă compatibilitatea fiziologică, atât donatorul cât și primitorul trebuie să fie perfect sănătoși – să nu aibă infecţii, să nu fie purtători de viruşi, microbi etc.) și alte teste, după care dacă nu există nici o contraindicație de transplant, pacientul este înscris pe lista de așteptare, unde poate să rămână de la o zi, la toată viața. Dacă intră în discuţie transplantul de la un donator viu (posibilitate care există numai pentru transplantul renal şi pentru cel de ficat), atât donatorul cât și primitorul sunt audiați și primesc aviz de la Comisia de etică, care nu are legătură cu centrul de transplant respectiv şi abia după ce a trecut de aceasta se intră în comisia medicală de specialitate.

La Conferințăvor participa membrii Asociației Transplantaților din România, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, centrelor de transplant, Agenției Naționale de Transpant, ai administrației locale, centrelor regionale de transplant, ai Colegiilor Medicilor și Farmaciștilor, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, ai Direcțiilor de Sănătate Publică, Spitalelor Județene, medici de familie, SMURD, Crucea Roșie, studenți la medicină etc.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro