Timisoara

Discutie libera cu tema Potenttialul industriilor culturale creative in Timisoara si regiune

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
416

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană 2021 a organizat marți, 17 martie 2015, la Ambasada, o discuţie liberă cu tema Potențialul industriilor culturale creative în Timișoara și regiune, moderată de Simona Neumann – Director Executiv al Asociației și de Mattijs Maussen – expert cultural. La întâlnire au participat reprezentați ai industriilor culturale creative din domenii precum IT, arhitectură, artele spectacolului, arte vizuale, ecologie, publicitate, meşteşuguri, design, film, arhitectură.
S-au discutat exemple de bună practică din experiențele și proiectele proprii ale participanţilor și s-au dezbătut modalitățile și mijloacele prin care aceste acțiuni pot implica și pot aduce în conștiința cetățenilor rolul semnificativ pe care îl au în susținerea candidaturii orașului în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. În urma dezbaterii, o parte din actorii culturali prezenți și-au asumat organizarea unor evenimente culturale care vizează acțiuni de mobilizare și implicare directă a cetățenilor, în scopul sprijinirii candidaturii orașului în competiția pentru acest titlu.
Asociaţia Timișoara - Capitală Culturală Europeană mulţumește pe această cale tuturor participanților la dezbatere pentru interesul și implicarea acestora în sprijinirea candidaturii orașului în competiția pentru titlul european.