Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Iubirea pentru cărți se învață de mic!

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 7 ani si 1 saptamana
Apartine de
Language Express
Vizualizari
1210

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Într-o lume în care copiii sunt înconjurați și, bineînțeles, atrași de atâta tehnologie, cititul pare ultima activitate pe care un copil ar face-o cu plăcere. Eu consider că responsabilitatea cea mai mare o are părintele: el este cel care ar trebui să investească timp și efort pentru a se asigura că cititul va deveni o pasiune pentru copil.
Dacă copilul are primul contact cu cartea în momentul în care merge la școală, cititul va fi privit de către acesta ca o activitate în plus pe care învățătoarea îl pune să o facă, iar posibilitatea ca această activitate să i se pară o corvoadă este foarte mare. Astfel, va fi din ce în ce mai greu să îl atrageți în lumea magică a cărților.

Așadar, cum putem trezi curiozitatea și dorința de a citi a copiilor în zilele noastre? Iată câteva sfaturi care sigur îi vor face pe copii să dezvolte o pasiune pentru cărți:
1. Puterea exemplului – Părinții sunt primele si cele mai bune exemple pentru copii. După cum au observat toți cei care sunt părinți, încă din primele luni de viață copiii încearcă să imite tot ceea ce fac părinții. Atunci când copilul vede că cititul și cărțile fac parte din rutina părinților, îi va fi mai ușor să le accepte și să le îndrăgească.

2. Aprovizionarea – Ideal ar fi ca în camera copilului să existe o mică bibliotecă, un raft sau un dulap la care copilul sa aibă acces și care să îi permită să vadă și să atingă cărțile ori de câte ori dorește.

Cu ce fel de cărți se începe?
În primele luni de viață copiii sunt atrași de lucrurile vizuale, de texturi și de sunete. Prin urmare, recomandăm ca prime achiziții cărți cartonate, viu colorate, cu texturi diferite și sunete cât mai plăcute. Cu ajutorul lor, copiii își vor dezvolta și alte deprinderi, nu doar pasiunea pentru citit. Pe lângă cărțile cartonate, recomandăm și cărțile textile și cele speciale pentru baie. În mod sigur, ora de baie va deveni mult mai distractivă cu o astfel de carte la îndemână.
De la vârsta de un an, puteți opta pentru cărțile cu animale, cu mijloace de transport, cu activități zilnice. La aceste cărți implicarea părintelui este foarte importantă. Timpul petrecut cu cartea în față trebuie să fie unul antrenant, nu monoton. Implicați copilul în poveste, punându-l să imite sunetele pe care le fac animalele, mașinile, avioanele. Începeți prin a petrece câteva minute cu cărțile în față, de mai multe ori pe zi, în fiecare zi. Lăsați-l pe el să aleagă cartea pe care dorește să o exploreze.

3. Citiți cu voce tare
După vârsta de 2 ani, răbdarea și interesul copilului de a asculta povești vor fi deja mult mai mari. Alegeți poveștile scurte, cu imagini frumoase, care facilitează înțelegerea conținutului. Căutați cărți care să vă placă amândurora. Selectați cărți cu mesaje pozitive, adecvate vârstei lor. Puteți cere recomandări de la părinți care sunt deja antrenați în ale cititului în familie. Alegeți edituri specializate în cărți pentru copii.
Înainte de a începe să citiți, prezentați personajele principale ale poveștii, priviți imaginile și puneți întrebări despre ce fac personajele. Citiți cu voce tare, pe diferite tonalități. Intrați in pielea personajelor și imitați-le. Copilul va fi fascinat și distrat și va reține mult mai ușor acțiunea poveștilor.
Specialiștii recomandă să le citim copiilor cu voce tare și după ce aceștia învață să citească. Puteți să împărțiți poveștile și fiecare să citească o parte sau să citiți pe roluri. Cercetările arată că din momentul în care copilul începe să citească singur apare un declin foarte mare în ceea ce privește timpul pe care acesta il petrece citind. Trecerea de la activitatea făcută împreună cu părintele, într-un mod antrenant și distractiv, la cititul singur în camera trebuie făcută treptat.

4. Participați la ateliere de citit
Din nou intervine puterea exemplului. Când copilul va vedea alți copii interesați și implicați în activitățile de citit, va fi mai deschis și mai dornic să încerce și să participe și el.

Dacă v-am convins că și dumneavoastră poteți să îi treziți interesul și dragostea pentru cărți și pentru citit, vă invităm la Centrul nostru, Language Express, pentru a alege cărți potrivite pentru copilul dumneavoastră. Avem o gamă variată de cărți de la usborne.com și de la editura https://www.facebook.com/InfodarRomania/.
Editura Usborne este recunoscută la nivel internațional pentru cele peste 2500 de titluri de cărți pentru copii, de la 0+ până la vârsta adolescenței, atât pentru cei care nu au cunoștințe de limba engleză, cât și pentru cei avansați. Editura INFODAR are cărți în limba română foarte cunoscute la noi în țară (O zi ploioasă, O zi de iarnă, O noapte cu ninsoare, Un prieten ca tine) atât pentru cei mici (2 – 5 ani), cât și pentru copiii mai mari (6 – 10 ani)
De asemenea, urmăriți pagina noastră de facebook pentru a vedea când vor avea loc atelierele lunare de citit. Prin aceste activități, dorim să vă ajutăm să puneți în practică ideile de mai sus, astfel încât să aveți cele mai bune rezultate.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro